Synvisc

Synvisc nedir ne için kullanılır, Synvisc nasıl kullanılır, Synvisc ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kullanıma Hazır Enjektör

Hylan gF 20

Ambalaj:

 2 mLx3 tek kullanımlık enjektör ve 3 adet steril iğne.

Endikasyon:

 Sinovyal sıvının geçici replasmanı ve desteklenmesi ile osteoartrite bağlı ağrının tedavisinde ve ağrının azaltılmasıya da giderilmesiyle eklem hareketliliğinin artırılmasında kullanılır.Hylan g7 20, konservatif nonfarmakolojik tedaviler ve asetaminofengibi basit analjeziklerlere yanıt vermeyen diz osteoartriti olgularında ağrının lokal tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Hyaluronan (sodyum hyaluronat) preparatlarına duyarlılığı olduğu bilinen hastalara uygulanmamalıdır. Diz ekleminde enfeksiyon veya eklemde enfeksiyon öyküsü olan hastalara enjekte edilmelidir.

Yan Etkileri:

 Hylan g7 20 enjekte edildikten sonraki 48 saat içerisinde, enjekte edilen eklemde daha önce hastalık sırasında görülenden daha şiddetli ağrı ve/veya şişme gö-rülebilir. Bu geçicidir.Eğer ilk veya ikinci enjeksiyondan sonra bu durum görülürse, reaksiyonu şiddetine göre, daha sonraki enjeksiyon için semptomlar kaybolana kadar beklenmelidir. Eğer büyük hacimde efüzyon varsa, artrosentez ile çıkarılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Synvisc Birer hafta arayla toplam üç kez intraartiküler olarak uygulanır. Dize uygulanması önerilen doz 2 mL’dir.Synvisc İntraartiküler Tedavisi aynı zamanda birden fazla ekleme uygulanabilir.