Talotren

Talotren

Talotren nedir ne için kullanılır, Talotren nasıl kullanılır, Talotren ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pellet Kapsül

Teofilin

Ambalaj:

 200 mg x 30 Kapsül

: : 350 mg x 30 kapsül.

Endikasyon:

 Bronşiyal Astım, kronik bronşit ve amfizeme bağlı bronkospazm semptomlarının önlenmesi ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Herhangibir ksantin müstahzarına karşı aşırı duyarlığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kalp yetmezliği, kardiyak aritmi, yeni geçirilmiş miyokard enfarktüsü, kor pulmonale, hipertiroidi, uzun süren ateş,solunum yolu enfeksiyonları (viral dahil), prostat hipertrofisi ya da peptik ülser olgularında dikkatle kullanılmalıdır. Karaciğer Hastalığı (metabolizma yavaşlaması) ya da böbrek hastalığı (eliminasyon azalması) bulunanlarda ve yaşlılarda dikkatle kullanılmalıdır.Gebelere mutlak gereksinim olmadıkça verilmemelidir. Teofilin Anne sütüne geçer. Emziren anneler, bebekte ortaya çıkabilecek istenmeyen etkiler konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık bildirilen yan etkiler gastrointestinal irritasyon ve santral sinir sistemi stimülasyonudur. Bulantı, kusma, karın ağrısı, uykusuzluk,huzursuzluk, taşikardi ya da hipotansiyon gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer Ksantin ya da sempatomimetiklerin toksik yan etki potansiyeli artırabilir. Furosemidin etkisini artırabilir. Teofilin ile birlikte kullanıldığında, lityumun terapötik etkisi azalabilir.Birlikte allopurinol, antasitler,b blokerler,simetidin, siprofloksasin, oral kontraseptifler, eritromisin, troleandomisin,ranitidin, verapamil ya da grip aşısının kullanılması teofilin plazma düzeyini artırabilir. Barbitüratlar, karbamazepin, fenitoin,rifampisin ve sigara kullanılması teofilinin plazma düzeyini azaltabilir.

Doz Önerisi:

 Talotren 200 mg Kapsül: 6 yaşın üzerindeki çocukların teofiline karşı duyarlı olduğu bilinen erişkinler.Talotren 350 mg Kapsül: 40 kg’nın üzerindeki ergen ve erişkinler. Tedavinin İlk 3 günü için 12 saat arayla bir Kapsüllük başlangıç dozu önerilir.Tedavinin 3. gününde etkinlik ve tolerans değerlendirilir. Hastanın İlaca yanıtı uygunsa, aynı dozla sürek tedavisine geçilir. Yanıtı Yeterli olmayan ve toleransı iyi olan hastalarda sürek tedavisindedoz günde 3 kapsüle yükseltilebilir. Esas olarak gece ataklarındanyakınan hastalarda başlangıç tedavisi olarak 3 gün süreyle yatmadan önce tek Kapsül (24 saat arayla) verilerek 3. günde etkinlik ve tolerans değerlendirilebilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...