Tamiflu

Tamiflu nedir ne için kullanılır, Tamiflu nasıl kullanılır, Tamiflu ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Oseltamivir

Ambalaj:

 75 mg x 10 kapsül.

Endikasyon:

 Yetişkinlerde Ve 1 yaş ve üstündeki çocuklarda influenza tedavisi ile yetişkinlerde ve 13 yaş ve üstündeki adolesanlarda influenza profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Oseltamivir Fosfat karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelik ve emzirme döneminde, ilacın gebe kadına veya emziren anneye sağlayacağı potansiyel yararın, fetus ve bebek üzerindeki potansiyel riskten fazla olduğu durumlarda kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık bildirilen yan etkileri bulantı ve kusmalar. Bu etkiler geçicidir ve genellikle ilk dozdan sonra ortaya çıkmaktadır. İlacın kullanıma sunulmasından sonra isecilt ve cilt altı dokusu bozuklukları, çok nadir döküntü olguları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Klinik olarak anlamlı ilaç etkileşimleri görülme olasılığı azdır.

Doz Önerisi:

 Tamiflu Tek başına veya yiyeceklerle birlikte alınabilir, ancak yiyeceklerle birlikte alınması bazı hastalarda toleransı artırabilir. İnfluenza Semptomları Nın görüldüğü ilk veya ikinci günde tedaviye başlanmalıdır.Yetişkinler ile 13 yaş ve üstündeki adölesanlarda tavsiye edilen doz, 5 gün boyunca günde iki kez 75 mg kapsüldür. İnfluenzanın profilaksisi için tavsiyeedilen oralTamifludozu; en az yedi gün boyunca, günde bir kez 75 mg’dir.