TamoxifenTeva

TamoxifenTeva

TamoxifenTeva nedir ne için kullanılır, TamoxifenTeva nasıl kullanılır, TamoxifenTeva ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

TamoxifenTeva Tablet

Tamoksifen

Ambalaj:

 10 mgx30 ve 250 Tablet.

Endikasyon:

 Tamoksifen Nonsteroidal bir antiöstrojenler. Meme kanserinin hafifletici tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Duyarlı kişilerde ve kumarin tipi antikoagülan tedavi alan veya derin ven trombozu ve pulmoner emboli anamnezi olan hastalarda da kontrendikedir.

TamoxifenTeva Uyarılar:

 Lökopeni ve trombositopeni görülen hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Pıhtılaşma nedeniyle damar tıkanmasını hazırlayıcı faktörü olan hastalarda tamoksifen kullanırken dikkatli olunmalıdır. Tamoksifen gebelikte kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantıya da kusma, ateş basması, trombositopeni, yorgunluk, lökopeni,isilik, vajinal akıntı, kilo alma, tromboflebit, kırıklık, kanda kalsiyum fazlalığı, vajinal kanama, baş dönmesi ve anormal değer karaciğer fonksiyon testleri, baş ağrısı, vulva kaşıntısı ve depresyonda görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Tamoksifenin karaciğerde parçalanması nedeniyle diğer ilaçlarla karşılıklı etkileşimleri dikkate alınmalıdır.Kumarin tipi antikoagülanlarla kombine kullanıldığında antikoagülan etki belirgin bir artış meydana gelir.

TamoxifenTeva Doz Önerisi:

  • Günlük doz sabah ve akşam uygulanan 10-20 mg dir.
  • Günde tek doz halinde 20-40 mg olarak da uygulanabilir.
  • Tedaviye İlk yanıt genellikle başlangıçtan 1-3 ay sonra sağlanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...