Tanakan

Tanakan nedir ne için kullanılır, Tanakan nasıl kullanılır, Tanakan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ginkgo biloba ekstresi

Ambalaj:

 40 mg x 20 ve 40 tablet.

Endikasyon:

 Organikbeyin sendromuna bağlı olarak gelişen serabral performans bozukluklarının(major semptom olarak görülen demans sendromların genel tedavisi çerçevesinde)semptomatik tedavisinde: Hafıza zayıflığı, konsantrasyon bozukluğu, ruhsal uyum bozuklukları, baş dönmesi, kulak çınlaması ve baş ağrısı primer hedef grup,primer dejeneratif demans, vasküler demans ve her ikisinin miks formlarındaki demans sendromları olan hastalardır. Periferik arteriyel okluzif hastalıklarda Fontaine stage II (intermittan kladikasyo)’de ağrısız yürüme mesafesinin iyileştirilmesi. Vasküler veya involüsyona bağlı vertigo, kulak çınlaması.

Kontrendikasyon:

 Ginkgo Biloba ekstresine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Serebral Endikasyonlarda tedaviye başlamadan önce, patolojik semptomların spesifik bir tedavi gerektiren herhangi bir nedene bağlı olup olmadığı belirlenmelidir.Gebelerde ve çocuklarda kullanılması önerilmez.

Yan Etkileri:

 Çok az sayıda hastada hafif gastrointestinal rahatsızlık, baş ağrısı, alerjik deri reaksiyonları gözlenmiştir.

Doz Önerisi:

 Serebral performans bozukluklarında (Demans sendromu)Günde üç kez 1-2 tablet (günlük doz 120-240 mg Ginkgo Biloba ekstresine eşdeğerolacak şekilde). Tedavinin süresi semptomların şiddetine bağlıdır ve bu kronik hastalıkta en az 8 hafta sürmelidir. 3 aylık bir tedaviden sonra, tedavi devam edip etmeyeceği kontrol edilmelidir. Periferik arteriyel okluzif hastalık, vertigo, kulak çınlamasında günde 3 kez 1 tablet veya günde 2 kez 2 tablet. Periferik arteriyel okluzif hastalıkta, ağrısız yürüme mesafesinin iyileştirilmesi minimum 6 haftalık tedavi gerektirir.