Tanflex

Tanflex nedir ne için kullanılır, Tanflex nasıl kullanılır, Tanflex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Benzidamin HCL

Ambalaj:

 50 mg x 20 draje.

Endikasyon:

 İltihaplı doku ameliyatları; burkulma, çıkık,ezik, tendinit, bursit, yanık ve benzeri durumlar; diş ve diş etiyle ilgili iltihap ve ameliyatlarda ve plastik cerrahi uygulamalarında;tonsillit, sinüzit gibi enflamasyonlu durumlarda, kulak ve burunameliyatlarında; üroloji ve jinekolojide iltihaplı durumlar ve ameliyatlarda; solunum yolları hastalıklarında ve venopatilerdeanti enflamatuvar ve analjezik olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Benzidamin Karşı daha önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.Gebelerde güvenirliği kanıt olmadığından, kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Nonsteroid antienflamatuar ilaçlar karaciğer bozukluğu olan kişilerde ancak çok gerekli olduğunda kullanılmalı ve uzun süreli tedavi görenlerde karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır.

Yan Etkileri:

 En çok görülen yan etkiler bulantı, epigastrik basınç ve yanma hissidir. Nonsteroid ilaçların yan etkileri yaşlı hastalarda daha sık görüldüğünden, bunlarda en düşük etkili doz kullanılmalıdır.

İlaç Etkileşimleri:

 Bütün nonsteroid antienflamatuvarlar gibi, diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz tok karna alınan 3-4x1 drajedir. Maksimum Günlük doz 4 drajedir. Tedavi süresi ortalama 7-15 gündür ve 3 aydan fazla kullanılmamalıdır.

Gargara

Benzidamin HCl

Ambalaj:

 22.5 mg/15 mL x 120 mL’lik cam şişe.

Endikasyon:

 Ağız içi lokal olarak uygulandığında aşağıdaki durumlarda endikedir: Ağız ve Diş Eti Hastalıkları: Gingivit, aft, glossit, paradental hastalıklar ve aşırı zorlanmaya bağlı paradentozlarda; yardımcı tedavi olarakdiş çekimi ve tedavilerinde.BoğazHastalıkları: Anjin, farenjit, larenjitve tonsillitte gerekli antibakteriyel tedaviye yardımcı olarak;kemoterapi, radyoterapi ve diğer nedenlerden (örneğin trakeal entübasyon) kaynaklanan ağız boşluğu mukozitlerinde, endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelerde ve benzidamin HCl’ye aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Yan Etkileri:

 Bulantı, kusma, ağız kuruluğu ve salya artışı,tat bozukluğu, iştah kaybı, baş dönmesi, mide bağırsak bozukluğu,nadiren alerji, uyku bozukluğuyla karşılaşılabilir.

Doz Önerisi:

 TanFlex Gargara: Günlük Doz 1 ölçek (15 mL) gargara solüsyonu ile 20-30 saniye çalkalanır ve kalan kısım dışarı atılır. Gereksinimine göre bu işlem 2-3 kere 3-4 saat ara ile tekrarlanır. Gerektiğinde 5 kereye çıkılabilir. 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.TanFlex Oral Sprey: Yetişkinlerde Ve yaşlılarda 1.5 ile 3 saatte bir, günde 4 veya 8 kez. 6-12 yaş arası çocuklarda 1.5 ile 3 saatte bir, günde 4 kez. Tedavi süresi 4-5 gündür.