Targocid

Targocid

Targocid nedir ne için kullanılır, Targocid nasıl kullanılır, Targocid ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM/IV

Teikoplanin

Ambalaj:

 200 mgx1 Flakon ve 3 mL’lik 1 çözücü Ampul

: : 400 mg 1 Flakon ve 3 mL’lik 1 çözücü ampul.

Endikasyon:

 Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, idrar yolları enfeksiyonları, alt solunum yolu enfeksiyonları, eklem ve kemik enfeksiyonları, septisemi, endokardit ve ayakta periton diyaliziyapılan hastalardaki peritonit. Ayrıca, Gram Pozitif enfeksiyon riski taşıyan ortopedik operasyonlarda antibiyotik profilaksi amacıyla kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Daha önceden teikoplanin karşı aşırı duyarlı gösteren hastalara verilmemelidir.

Uyarılar:

 Çapraz duyarlılık görülebileceği için, diğer glikopeptidler karşı aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalara teikoplanin verilmemelidir.Kesinleşmiş ya da olası gebelik durumlarında, potansiyel yararları olası risklere ağır bastığı düşünmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Eritem, lokal ağrı, tromboflebit, deri döküntüsü,kaşıntı, ateş, bronkospazm, anafilaktik reaksiyonlar, bulantı, kusma,diyare, eozinofili, lökopeni, nötropeni, trombositopeni, trombositoz,artmış serum transaminazları ve/veya alkalen fosfataz, serum kreatinin geçici yükselmeler, baş dönmesi ve baş ağrısı bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Nörotoksik veya nefrotoksik ilaçların birlikte ya da ardışık kullanılması durumunda böbrek ve işitme testleri yapılmalıdır. Aminoglikozidler, kolistin, amfoterisin B, siklosporin, cisplatin, furosemid ve etakrinik asit gibi ilaçlar buna dahildir.

Doz Önerisi:

 Sulandırılmış Targocid enjeksiyonu IV ya da IM yoldan uygulanabilir.İV dozlar, 1 dakika içinde yapılan hızlı enjeksiyonla ya da 30 dakika içinde yapılan infüzyonla uygulanabilir. Dozaj genellikle günde bir kez uygulanır, ancak ilk gün ikinci bir dozun verilmesi de uygun olabilir. Antibiyotiğe duyarlı organizmalarla enfekte olmuşhastaların çoğu 48-72 saat içinde terapötik yanıt verirler. Tedavinin Toplam süresi enfeksiyonun tipi ve şiddeti ile hastanın verdiği yanıta göre belirlenir. Endokardit ve osteomiyelit için önerilen tedavi süresi 3 hafta ya da daha uzundur. Olguların çoğunda 12 yada 24 saatte bir 400 mg’lik dozlar yeterlidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...