Tarivid IV

Tarivid IV

Tarivid IV nedir ne için kullanılır, Tarivid IV nasıl kullanılır, Tarivid IV ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İnfüzyon Çözeltisi

Ofloksasin HCl

Ambalaj:

 200 mg/100 mLx1 enfüzyon flakonu.

Film Tablet

Ofloksasin

Ambalaj:

 200 mgx10 Tablet

: : 400 mgx5 tablet.

Endikasyon:

 Duyarlıbakterilerin neden olduğu akut, kronik veya tekrarlayıcı alt solunum sistemi enfeksiyonları (bronşit), pnömoniler, KBB enfeksiyonları,yumuşak doku ve derinin enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları,bakteriyel enteritler ve küçük pelvisteki enfeksiyonlar da dahil olmak üzere abdominal enfeksiyonlar, böbrek, idrar yolları ve genital organların enfeksiyonları, gonore, enfeksiyonlara direncin belirgin olarak azaldığı hastalarda (örn. nötropenik durumlar), ofloksasin duyarlı patojenlere bağlı enfeksiyonların önlenmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Ofloksasin Ve diğer kinolonlara aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.Epilepsili hastalara verilmemelidir. Serebral travmalar, santral sinir sisteminde iltihabi lezyonlar veya felç gibi konvülsiyon eşiğini düşüren ve daha önceden mevcut olan santral sinir sistemi lezyonlarında kontrendikedir. Çocuklara ve gelişimini henüz tamamlamamış olan (18 yaşın altındaki) gençlere, gebe ve emziren kadınlara uygulanmamalıdır.

Uyarılar:

 Ofloksasin bazı advers etkileri ile, hastanın konsantrasyon ve reaksiyon gücünü bozabileceği nden, araba kullanmak ve iş makinalarını kullanmak gibi bazı durumları riskli hale getirebilir.Ofloksasin tedavisi sırasında, hastalara şiddetli güneş ışığı ve ultraviyole ışınlarına maruz kalmaya özen göstermeleri bildirilmelidir.

Yan Etkileri:

 Tedavi Süresince mide bozuklukları, karın ağrısı, iştahsızlık, bulantı,kusma, ishal gibi belirtilerle karşılaşılabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Mide asidini azaltıcı ilaçlar (mineral antiasitler), sukralfat veya demir müstahzarların 2 saat önce alınmalıdır. Konvülsiyon eşiğini düşüren ilaçlar (örn.teofilin) veya bazı nonsteroid antienflamatuar ilaçlar (örn. fenbufen)ile birlikte verildiğinde yeni kinolonların serebral konvülsiyon eşiğini düşürdüklerine dair bulgular vardır. Ofloksasin ile birlikteuygulanan glibenklamidin serum konsantrasyonları hafifçe yükselir.Özellikle yüksek doz kinolon tedavisinde, renal tübüler sekresyona uğrayan diğer ilaçlar (probenesid, simetidin, furosemid, metotreksat gibi) da beraber kullanılırsa, kinolonların atılımında bozukluk ve serum düzeyinde yükselme olabilir. Kinolon tedavisi gö-ren kişilerde,kumarin derivelerinin etkisinde artış olabilir.

Doz Önerisi:

 Tarivid IV Enfüzyon: İdrar yolu enfeksiyonlarında günde 1 kez 100 mg 2 kez 200 mg (veya 1 kez 200 mg); böbrek ve üreme organlarının enfeksiyonları da günde 2 kez 100 mg 200 mg; solunum yolları enfeksiyonları,kulak, burun, boğaz enfeksiyonlarında 2 kez 200 mg; deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında 2 kez 200 mg; kemik ve eklemlerin enfeksiyonlarında 2 kez 200 mg; karın boşluğunun enfeksiyonlarında 2 kez 200 mg; septisemide 2 kez 200 mg. Dozların yaklaşık olarak eşit aralıklarda verilmesi önemlidir. Hastanın durumu düzeldikten sonra parenteral tedavidenoral tedaviye geçilebilir.Tarivid İV 200 uygulamasına vücut ısısı normalleştikten ve hastalığın belirtileri kaybolduktan sonra en az 3 gün daha devam edilmelidir. akut enfeksiyonlarda olgularınçoğunda 7-10 günlük tedavi yeterlidir.Tarivid Tablet: Enfeksiyonun tipine ve ciddiyetine göre, erişkinlerde günlük ofloksasin dozu 200 mg ile 800 mg arasındadır. 400 mg’ye kadar olan günlük ofloksasin dozları,tercihen sabahları olmak üzere tek doz halinde verilebilir. Daha Yüksek doz uygulamalarında, total dozun iki eşit parçaya bölünerek eşit aralıklarla uygulanması gereklidir. Enfeksiyonun ağırlığına ve komplikasyon yapan faktörler veya duyarlılığı azaltan patojenler olup olmamasına bağlı olarak, dozu günde 2x400 mg’ye kadar yükseltmen gerekebilir.Tarivid Film Tablet Bir miktar sıvı ile çiğnenmeden yutulmalıdır. Aç Karnına veya yemeklerle birlikte alınabilir.Tarivid Uygulamasına Vücut ısısı normalleştikten ve hastalığın belirtileri kaybolduktan sonra en az 3 gün daha devam edilmelidir. akut enfeksiyonlarda olgularınçoğunda 7-10 günlük tedavi yeterlidir. Tedavi süresi genellikle,Salmonella’da tedavi süresi 7-8 gün, şigellozda 3-5 gün,E. coli’nin neden olduğu bağırsak enfeksiyonlarında ortalama 3 gündür.b hemolitik streptokok enfeksiyonlarında(örneğin pürülan tonsillit veya erizipel) hastayı romatizmal ateş,glomerülonefrit gibi geç komplikasyonlardan korumak için en az 10 günlük bir tedavi uygulanmalıdır. Komplike olmayan alt idrar yolu enfeksiyonlarına 3 günlük tedavi yeterlidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...