Tavanic IV

Tavanic IV

Tavanic IV nedir ne için kullanılır, Tavanic IV nasıl kullanılır, Tavanic IV ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enfüzyon Flakonu

Levofloksasin

Ambalaj:

 500 mg/100 mLx1 Flakon.

Film Tablet

Ambalaj:

 500mgx7 film tablet.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmaların neden olduğu; akut sinüzit, kronik bronşitin akut alevlenmesi, toplumda edinilmiş pnömoni, hastanede edinilmiş pnömoni,piyelonefrit dahil komplikasyonlu üriner sistem enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, prostatit tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Levofloksasine veya florokinolon grubu bir diğer antibakteriyel ilaca karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalar;epilepsisi olan hastalar; florokinolon grubu bir antibakteriyel kullanımına bağlı geliştiği bilinen tendon rahatsızlığı öyküsü verenler; pediatrik yaş grubunda veya ergenlik dönemindekiler;gebelik dönemindekiler ve emzirme dönemindeki lerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Böbrek yetmezliğinde kreatinin klirensine göre doz ayarlaması yapılmalıdır. Levofloksasine bağlı fotosensitizasyon çok nadiren görülmekle birlikte, hastalara, tedavi süresince kuvvetli güneş ışığına çıkmamaları veya solaryum gibi yapay ultraviyole lambalar maruz kalmamaları önerilmelidir. Levofloksasin tedavisi sırasında görülen bazı yan etkiler hastanın konsantrasyon, refleks ve reaksiyon yeteneklerini azaltabildiğinden, bu yetenekler azalmasının özellikle önemli olduğu motorlu taşıt veya iş makinesi kullanımı gibi durumlarda risk oluşturabilir.

Yan Etkileri:

 Bulantı, diyare ve karaciğer enzimleri(ALT/AST) değerlerinde artış, iştahsızlık, kusma, karın ağrısı, hazımsızlık,kaşıntı, deri döküntüsü, baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik hissi,uykusuzluk, eozinofili, lökopeni, bilirubin ve serum kreatinin değerlerinde artış gözlenmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Konvülsiyon eşiğini düşüren ilaçlar (örneğin teofilin)ve fenbufen veya benzeri diğer bir nonsteroidal antienflamatuar ilacın, kinolon grubu bir antibiyotik ile birlikte kullanılmasıhalinde, beyin konvülziyon eşiğinin düştüğü bildirilmektedir. Levofloksasin,probenesid ve simetidin gibi tübüler böbrek sekresyonunu etkileyen ilaçlarla birlikte verildiğinde, özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Siklosoprinin yarıömrü, levofloksasinile birlikte uygulandığında %33 oranında artmaktadır. Levofloksasininoral formu, demir tuzları, magnezyum veya alüminyum içeren antiasitler birlikte uygulandığında, levofloksasinin emilimi belirgin şekilde azalır. Bu ilaçlar, levofloksasin uygulamasından en az 2 saat önce veya 2 saat sonra uygulanmalıdır. Sukralfat ile levofloksasinoral olarak birlikte uygulanacaksa, sukralfatın en ez 2 saat sonrauygulanması önerilir.

Doz Önerisi:

 Dozaj, enfeksiyonun tipine, şiddetine ve etken patojenin duyarlılığına bağlı olarak ayarlanır.Tablet: Akut sinüzit: Günde tek doz 500 mg, 10-14 gün boyunca.Kronik Bronşitin akut alevlenmesi: Günde tek doz 250-500 mg, 7-10 gün boyunca.Toplumda Edinilmiş pnömoni: günde tek doz veya 2 kez 500 mg, 7-14 gün boyunca.Piyelonefrit Dahil, komplikasyonlu üriner sistem enfeksiyonları: Günde tek doz 250 mg, 7-10 gün boyunca.Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Günde tek doz 250 mg veya tek doz veya iki kez 500 mg,7-14 gün boyunca.Prostatit: Günde tek doz 500 mg, 28 gün boyunca.IV infüzyon çözeltisi: Toplumda edinilmiş pnömoni: Günde tek doz veya 2 kez 500 mg, 7-14 gün boyunca.Piyelonefrit dahil, komplikasyonlu üriner sistem enfeksiyonları: Günde tek doz 250 mg, 7-10 gün boyunca.Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Günde tek doz 250 mg veya tekdoz veya iki kez 500 mg, 7-14 gün boyunca.Hastanede edinilmiş pnömoni: Günde tek doz 750 mg, 7-14 gün boyunca.Prostatit: Günde tek doz 500 mg, 28 gün boyunca. Doz hastalığın şiddetine göre ayarlanmalıdır. Aynı Dozda, IV uygulamadan oral uygulamaya geçilmesi mümkündür. Kreatinin klirensiú50 mL/dak olan hastalarda tablet ve infüzyon çözeltisi dozları azaltılmalıdır.Yavaş intravenöz infüzyon yapılmalıdır; 500mg (100 mL) infüzyon çözeltisi için en az 60 dakika. Taşikardi veya kan basıncında düşüş olması durumunda enfüzyon son verilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...