Tavegyl

Tavegyl

Tavegyl nedir ne için kullanılır, Tavegyl nasıl kullanılır, Tavegyl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Klemastin (hidrojen fumarat)

Ambalaj:

 1 mg/10 mL x 100 mL’lik şişe.

Tablet

Ambalaj:

 1 mg x 20 tablet.

Endikasyon:

 Samannezlesi ve diğer alerjik rinopatiler, ürtiker, deri reaksiyonları,ilaç ve gıda alerjileri, pruritus ve kaşıntı dermatozlar, akut ve kronik egzama ve temas egzamasında yardımcı olarak, böcek sokmaları ve ısırmalarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Klemastinveya benzhidril eter grubu antihistaminiklere duyarlı kişilerdekontrendikedir.

Uyarılar:

 Dar açılı glokom, stenozlu peptik ülser, piloroduodenal obstrüksiyon, üriner retansiyon prostat hipertrofisi ve safra yolu obstrüksiyonu olgularında dikkatle kullanılmalıdır. Mutlak Gereksinme olmadıkça gebelerde ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.Bazı duyarlı kişilerde sedatif etki gösterebilir. Bu nedenle,araba kullanan veya makinede çalışan hastalarda dikkat gereklidir.

Yan Etkileri:

 Yorgunluk,sedasyon, sersemlik, ağız kuruluğu, özellikle çocuklarda SSS stimülasyonu,baş ağrısı, baş dönmesi, kabızlık, döküntüler, bulantı görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antihistaminikler Sedatiflerin, hipnotiklerin ve alkolün etkisini güçlendirirler.MAO inhibitörleri antihistaminiklerin antikolinerjik etkileri güçlendirir ve uzatırlar.

Doz Önerisi:

 Tavegyl Şurup: Günlük Doz Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklara sabah ve akşam olmak üzere 10 mL şurup, inatçı olgularda günde 60 mL şurup verilebilir.Tavegyl Tablet: Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklara sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce (12 saatte bir) alınmak üzere 1 Tablet, inatçı olgularda günde 6 tablet kadar çıkılabilir. 6-12 yaş arası çocuklara sabah kahvaltıdan sonra gece yatarken ½-1 Tablet verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...