Tazocin

Tazocin

Tazocin nedir ne için kullanılır, Tazocin nasıl kullanılır, Tazocin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IV

Piperasilin sodyum,tazobaktam sodyum

Ambalaj:

 2.25 g (2 g+250 mg)x1 Flakon ve 10 mL’lik enjeksiyonluk su ampulü.

Tazocin

Flakon IV/Enfüzyon

Piperasilin sodyum,tazobaktam sodyum

Ambalaj:

 4.5 g (4 g+500 mg)x1 Flakon, 50 mL’lik enjeksiyonluk su ampulü ve transfer seti.

Endikasyon:

 Duyarlı Organizmaların uygun kültür ve duyarlık testleriyle saptandığı veya kuş kullanıldığı alt solunum yolu enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları (komplike ve basit), intraabdominal enfeksiyonlar,cilt ve cilt yapısı enfeksiyonları, bakteriyel septisemi, polimikrobiyal enfeksiyonlar, jinekolojik enfeksiyonlar, kemik ve eklem enfeksiyonları gibi sistemik ve/veya lokal enfeksiyonlarda endikedir. Belirtilen Bu endikasyonların yanı sıra, piperasilin duyarlı organizmaların neden olduğu enfeksiyonlar, piperasilin içeriğinden dolayı dabu kombinasyona yanıt verirler.

Kontrendikasyon:

 Penisilinler ve/veya sefalosporinler ya da laktamaz inhibitörlerinin herhangi birine karşı allerjik reaksiyonları olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Penisilinlerle tedavi gören hastalarda, ciddi ve zaman zaman fatal anafilaktik reaksiyonlar bildirilmiştir. Piperasilin/tazobaktam kombinasyonu ile tedaviye başlamadan önce, penisilinler, sefalosporinler ve diğer alerjenlere karşı dana önceki aşırı duyarlılık reaksiyonları dikkatle araştırılmalıdır. Gebe ve emziren kadınlar yalnız terapötik yararı hasta ve fetüse olan riskten daha fazla ise tedavi edilmelidir.12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Kızarıklık ve kaşıntı, diyare, bulantı ve kusma,hipotansiyon, bağırsak tıkanması, baygınlık, üşüme, sırt ağrısı,kırıklık, supraventriküler ve ventriküler dahil taşikardi, bradikardi,aritmi, atrial fibrilasyon, ventriküler fibrilasyon, kardiyak arrest,kalp yetmezliği, dolaşım bozukluğu, miyokard enfarktüsü, titreme,konvülziyon, vertigo, melena, gaz, kanama, gastrit, hıçkırık, ülseratif stomatit, ilaca bağlı kolit, kulak çınlaması, anafilaksi, semptomatik hipoglisemi, kusma, miyalji, artralji, mezenterik emboli, purpura,burun kanaması, pulmoner emboli, konfüzyon, halüsinasyon, depresyon,vajinal akıntı, vajinit, farenjit, akciğer ödemi, bronkospazm, öksürük,genital kaşıntı, terleme, tat duyusunda bozukluk, retansiyon, dizüri,poliüri, hematüri, inkontinans, fotofobi, kızarma görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Tazocin İle probenesidin birlikte kullanımı, piperasilin tazobaktam için daha uzun bir yarılanma ömrü ve daha düşük renal klirens meydana getirir, bununla beraber, her iki ilacın plazma pik konsantrasyonları etki görmez. Tobramisin piperasilin ile kombine olarak alındığında tobramisin farmakokinetiği, ileri derecede böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kronik hemodiyaliz hastaları), belirgin ölçüde değişmektedir. Piperasilinin, vekuronyum ile eşzamanlı kullanıldığında vekuronyumun nöromusküler blokajının uzamasında rol oynadığı düşünülmektedir. Yüksek dozlarda heparin,oral antikoagülanlar ve kanın koagülasyon sistemini ve/veya trombosit fonksiyonunu etkileyebilen diğer ilaçlarla eş zamanlı tedavi süresince koagülasyon parametreleri daha sık test edilmeli ve düzenli olarak izlenmelidir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinler ve 12 yaşın üzerindeki normal böbrek fonksiyonlu çocuklar için genel dozaj her 8 saatte bir 4.5 g Tazocin’dir. Toplam Günlük doz, enfeksiyonun şiddetine ve bölgesine bağlıdır ve her 6 ve 8 saatte bir 2.25 g ile 4.5 g Tazocin uygulanabilir. Akut enfeksiyonlarda, klinik belirtilerin ve ateşin giderilmesinin ardındanTazocinile tedaviye 48 saat daha devam edilmelidir. Tedavi süresi 7-10 gündür. Yavaş IV enjeksiyon (3-5 dakika) veya enfüzyon (20-30 dakika) yoluyla verilebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...