TegelineLFB

TegelineLFB

Tegeline LFB nedir ne için kullanılır, Tegeline LFB nasıl kullanılır, Tegeline LFB ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tegeline LFB Flakon

  • İnsan IgG

Tegeline LFB Ambalaj:

  • 0.5 gx1 Flakon ve 10 mL’lik çö-zücü, ayrıca transferkiti, hava alım ve filtre iğnesi
  • 2.5 gx1 Flakon ve 50 mL’lik çö-zücü,ayrıca transfer kiti, hava alım ve filtre iğnesi ve filtre takılı infüzyon kiti
  • 5 gx1 Flakon ve 100 mL’lik çö-zücü, ayrıca transferkiti, hava alım ve filtre iğnesi ve filtre takılı infüzyon kiti
  • 10 gr 1 Flakon ve 200 mL’lik çözücü, ayrıca transfer kiti, hava alım ve filtre iğnesi ve filtre takılı infüzyon kiti.

Tegeline LFB Endikasyon:

 Doğal olarak oluşan antikorların replasmanı/substitüsyonu klinik olarak uygun görülen hastaların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 İmmünglobulinler Karşı aşırı duyarlılık, özellikle IgA’ya karşı antikorlara sahipIgA yetersizliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Tegeline LFB Uyarılar:

 Önceden hiç immunoglobulin yerine koyma tedavisi yapılmamış ya da son tedaviden sonra 8 haftadan fazla süre geçmiş,agamaglobulinemi veya ciddi hipogamaglobulinemi li hastalarda,hızlı IV enfüzyon ile IVIG aldıklarında şoka kadar varabilen anafilaktik reaksiyonlar görülebilme riski vardır. Fetüs ya da üreme sistemiüzerine hiçbir advers etki bildirilmemiş olmasına rağmen gebelikte IgG, ancak zorunlu durumlarda uygulanmalıdır. IgG proteinleri insan plazmasında doğal olarak bulunan maddelerden oluşmaktadır. Bunların Anne sütüne geçmeleri olasıdır fakat emzirilen bebekte herhangi bir yan etki yapmaları beklenmemektedir. Yenidoğana koruyucu antikorlar geçmesine katkıda bulunabilirler.

Tegeline LFB Yan Etkileri:

 İnfüzyon sırasında ya da en füzyondan sonra rastlanan yan etkiler; baş ağrısı, hipertermi, bulantı, kusma, ishal, yorgunluk,halsizlik, sersemlik hali, üşüme/titreme, terleme, sırt ağrısı, miyalji,ateş basması dır.

İlaç Etkileşimleri:

IgG, diğer hiçbir ilaçla karıştırılmamalıdır ve daima ayrı bir infüzyon setinden verilmelidir. Aktif bir immünizasyonun etkisi eşzamanlı IVIG uygulanması ile azaltılabilir. İmmünglobulin uygulaması, kızamık, kızamıkçık,kabakulak ve suçiçeği gibi canlı attenüe viral aşıların etkinliğini azaltabilir. Bu etki 1 yıl kadar sürebilir. Bununla birlikte,0.4-1.0 g/kg dozunda IVIG’i idiopatik trombositopenik purpura ve diğer hastalıklar nedeniyle, yinelenen tedavi uygulamalarıyla alan çocuklarda, kızamık aşısı en az 8 ay ertelenmelidir.

Tegeline LFB Doz Önerisi:

  •  Doz ve dozlar arasındaki süre, tedavinin amacına(replasman ya da düzenleme tedavisi) ve immün yetersizliği olan hastalarda IV enjeksiyonun ardından normal insan immunoglobulin vivo yarılanma ömrüne bağlı olarak düzenlenir.
  • Aşağıdaki dozlar genel bir öneri niteliğindedir. 
  • Primer İmmün Yetmezliğinde Replasman Terapisi: Tedavinin amacı, en az 4-6 g/l rezidüel IgG düzeyi sağlamaktır. (Bir önceki Tegeline dozundan önce) IVIg ile tedaviye başlamasının ardından hastalar 3-6 ay sonra stabilize olurlar.
  • Koşullara Göre (örn. enfeksiyon) 0.4-0.8 g/kg’lik yükleme dozu ve süresi dozu olarak her 3 haftada bir 0.2 g/kg enfüzyon uygulanması önerilir. 4-6 g/l rezidüel düzeyleri sağlaması için yaklaşık 0.3 g/kg/ay IV Ig dozları (0.2-0.8g/kg/ay doz aralığı ile) gereklidir.
  • Sekonder İmmün Yetmezliğinde Replasman Tedavisi: Her 3-4 haftada bir 0.2-0.4 g/kg/gün doz önerilir.
  • İdyopatik trombositopenik purpurada yükleme dozu 1. gün 0.8-1 g/kg/-gün(gerekirse 3. gün tekrarlanabilir) veya 2-5 gün süreyle 0.4 g/kg/gün.
  • Eğer trombositopeni nüks ederse tedavi tekrarlanmalıdır.
  • Birdshortretinokoroidopatinin tedavisinde başlangıç dozu, 6 ay süreyle her 4 haftada bir 2-4 gun, 1.6/kg’dir. Sürek dozu, her 4-10 haftada bir 2-4 gün içinde verilen 1.2 g/kg.
  • Kawasaki hastalığında doz, 2-5 gün içinde bölünmüş dozlar halinde 1.6-2.0 g/kg ve Aspirin ile kombine olarak verilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...