Temetex

Temetex

Temetex nedir ne için kullanılır, Temetex nasıl kullanılır, Temetex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Diflukortolon valerat

Ambalaj:

 1 mg/gx10 g’lik tüp.

Merhem

Diflukortolon valerat

Ambalaj:

 Merhem 1 mg/gx10 g

: : Forte merhem 3 mg/gx 10 g’lık tüp.

Endikasyon:

 Topikal Kortikosteroid tedavisine yanıt veren kontakt egzama; mesleki egzama; basit, numuler, dejeneratif ve seboreik egzama; dishidrotik ekzema; varikoz durumlardaki egzama (ülserlere uygulamadan kaçınılmalıdır);anal ekzema; çocuklardaki ekzemalar; nörodermatit (endogen ekzema,atopik dermatitis); psoriasis; lichen planus ve lichen planus verrucosus;lupus erythematosus (kutanöz tipi); birinci derece yanıklar, güneş yanığı ve böcek sokmalarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Tüberkülotik,sifilitik lezyonlar veya viral hastalıklar bulunduğunda (vaccina,çiçek ve su çiçeği) kullanılmamalıdır. Canlı aşıların uygulama sırasında kullanılmamalıdır. Etkin maddeye karşı duyarlılığı bilinenler kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gözlerde kullanılmamalıdır. Duyarlı kişilerde aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişebilir. Topikal kortikosteroidlerin gebelikte, özellikle ilk üç ayında aşırı olarak; uzun süre, fazla miktarda kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Vücudun%10’dan fazla bir bölümünde ve/veya 4 haftadan uzun bir süre uygulandığında,özellikle kapalı pansuman kullanılmaktaydı birtakım lokal yan etkiler görülebilir. Deride atrofi, telenjiektazi, çatlaklar, akne oluşumu,eritem, irritasyon, sekonder enfeksiyon, ayrıca emiliminin artmasına bağlı olarak sistemik yan etkiler (adrenal supresyon dahil) görülebilir.

Doz Önerisi:

 Genellikle günde 2-3 kez ince bir tabaka halinde sürülür. Klinik belirtilerde iyileşme gö-rüldüğünde günde 1 kez uygulamayeterli olmaktadır. Çocuklarda doz, etkili olan asgari miktarlardasınırlı tutulmalı, uzun süreli kullanımlardan kaçınılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...