Termacet

Termacet

Termacet nedir ne için kullanılır, Termacet nasıl kullanılır, Termacet ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Damla

Parasetamol

Ambalaj:

 100mg/mL x 30 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Baş ağrısı,migren, adet sancıları, diş ağrısı, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara bağlı ağrı, nevralji, nevrit, siyatik, lumbago, kas ve eklem ağrıları,orta kulak ağrıları, sinüzit ve cerrahi operasyonlara veya yaralanmalara bağlı ağrılar ile adet zorluklarından kaynaklanan ağrılarda endikedir.Asetilsalisilik asite duyarlılığı olan hastalarda alternatif ilaç olarak kullanılır.

Uyarılar:

 Hepatik nekroz, parasetamolün aşırı dozuna bağlı bir komplikasyondur. 10 gramın üzerinde alınması durumunda toksisite görülebilir.Anemili veya kardiyak, pulmoner, renal ya da hepatik yetmezliği olanlarda doktor kontrolü altında kullanılmalıdır.- 5 günden uzun süren ağrılar, ateşi 39,5°C’den fazla olanlarda, 3 günden daha uzun süren ateşte ve tekrarlayan ateş olgularında doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadiren alerjik ve aşırı duyarlılık reaksiyonlarına ve makülopapüler döküntülere neden olabilir. Yine çok nadir olarak mide bulantısı görülebilir. Uzun süreli kullanımda nadir olarak hemolitik anemi,trombositopenik purpura ve agranülositoz olguları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Yüksek dozda uzun süreli kullanımda antikoagülanların etkisini artırmaktadır. Uzun süreli yüksek dozda kullanılan parasetamol kumarin,indantoin türevleri ile fenotiyazinlerle etkileşebilir, ürinez,5-hidroksi indol asetik asit testinde yanlış pozitif sonuç verebilir. Kloramfenikol,barbitüratlar, antikonvülsanlar, desipramin, doksorubisin, mide boşaltmasüresini etkileyen ilaçlarla etkileşebilir. Alkol, parasetamolün hepatotoksik etkisini artırır.

Doz Önerisi:

 Termacet Damla: Oral yoldan ve sulandırılmadan kullanılır. Aşı sonrası ateş görülen bebekler bir kerede 0.6 mL (60 mg) dozunda kullanılması önerilir. Bu yaş grubundaki diğer ateşli hastalıklarda hekim önerisi olmadan kullanılmamalıdır.3 aylıktan büyük bebeklere günde 4 kere 0.6-1.2 mL; 1-3 yaş arası çocuklara günde 4 kere 1.2 mL; 4-6 yaş arası çocuklara günde 4 kere 1.8-2.4 mL.Termacet Süspansiyon: Oral yoldan ve sulandırılmadan kullanılır. Aşı sonrası ateş görülen 3 aylıktan küçük bebeklere ½ ölçek verilir. Diğer durumlarda hekim önerisi olmadan kullanılmamalıdır. 3 ay 1 yaş arası bebeklere günde 4 kere½-1 ölçek; 1-6 yaş arası çocuklara günde 4 kez 1-2 ölçek verilir.Termacet Plus Süspansiyon: Oral yoldan ve sulandırılmadan kullanılır. 6-12 yaş arası 4-6 saatte bir 1-2 ölçek önerilir. Günde 4 kereden fazla uygulanmamalıdır. 12 yaş üzeri çocuklar ve Tablet yutma güçlüğü bulunan erişkinler için önerilen bir kerelik doz 2-4 ölçektir. Günlük 4g’lik maksimum dozu aşmamak kaydıyla bu uygulamaya her 4 saatte bir devam edilebilir

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...