Termalgine

Termalgine

Termalgine nedir ne için kullanılır, Termalgine nasıl kullanılır, Termalgine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pediatrik Supozituvar

Parasetamol

Ambalaj:

 100 mg 10 supozituar. 

Endikasyon:

 Çocuklarda Hafif ve orta şiddetli ağrılar ile ateşin semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontr.E.:

 Parasetamole aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalar ile karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hepatik nekroz, parasetamolün aşırı dozuna bağlı bir komplikasyondur. 10 gramın üzerinde alınması durumunda toksisite görülebilir.Anemili veya kardiyak, pulmoner, renal ya da hepatik yetmezliği olanlarda doktor kontrolü altında kullanılmalıdır.- 5 günden uzun süren ağrılarda, ateşi39.5°C’den fazla olanlarda, 3 günden daha uzun süren ateşte ve tekrarlayan ateş olgularında doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadiren alerjik ve aşırı duyarlılık reaksiyonlarına ve makülopapüler döküntülere neden olabilir. Yine çok nadir olarak mide bulantısı görülebilir. Uzun süreli kullanımda nadir olarak hemolitik anemi,trombositopenik purpura ve agranülositoz olguları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Yüksek dozda uzun süreli kullanımda antikoagülanların etkisini artırmaktadır. Uzun süreli yüksek dozda kullanılan parasetamol kumarin,indantoin türevleri ile fenotiyazinlerle etkileşebilir, ürinez,5-hidroksi indol asetik asit testinde yanlış pozitif sonuç verebilir. Kloramfenikol,barbitüratlar, antikonvülsanlar, desipramin, doksorubisin, mide boşaltma süresinietkileyen ilaçlarla etkileşebilir. Alkol, parasetamolün hepatotoksik etkisini artırır.

Doz Önerisi:

 Termalgine Pediyatrik Supozituvar: 6 ay 1 yaş: Günde 3-4 kez 4-6 saat arayla 1 supozituvar,maksimum 4 supozituvar. 1-6 yaş: Günde 3-4 kez 1-2 supozituvar, maksimum 8 supozituvar.

Tablet

Parasetamol 500 mg, kafein 30 mg

Ambalaj:

 20 tablet.

Endikasyon:

 Ağrı kesici olarak baş ağrılarında, iskelet kası ağrılarında, romatizma ve artrit durumlarında, diş ağrılarında, soğuk algınlığı veya diğer bakteriyel ve viral enfeksiyonlarda kullanılır. Ayrıca, asetilsalisilikasit alerjisi veya kontrendikasyonunda hemostatik rahatsızlıkları(antikoagülan ve ürikozürik tedavi dahil olmak üzere), üst gastrointestinal kanal rahatsızlıkları (ülser, gastrit, hiatus hernia) olan kişiler de analjezik/antipiretik olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Parasetamol Ve kafeine karşı aşırı duyarlılık hallerinde, ağır karaciğer ve böbrek hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Karaciğer, böbrek, kalp, akciğer hastalarıyla daha önce anemisi olanlarda mutlaka hekim kontrolü altında kullanılmalıdır.Kronik alkoliklerde terapötik doz lardan sonra hepatik toksisite ve ağır karaciğer hasarı ortaya çıkabilir. Günlük toplam doz 2 g’nin altında tutulmalıdır. Gebelerde ve emziren annelerde hekim kontrolü altında kullanılması önerilir.

Yan Etkileri:

 Çok seyrek olarak hemolitik anemi, nötropeni, lökopeni, pansitopeni, trombositopeni gö-rülebilir. Ürtiker, eritemli deri reaksiyonları, deri erüpsiyonu,hipoglisemi görülebilir. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı seyrek de olsa bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Oral kontraseptifler,parasetamolün eliminasyon yarı ömrünü azaltır. Metoklopramid parasetamol ince bağırsaklardan emilimini hızlandırır. Simetidin ve oral kontraseptifler kafein metabolizmasını inhibe edebilir. Aktif kömür parasetamol emilimini azaltır. Parasetamol ile birlikte kloramfenikol uygulaması serum düzeyini yükseltir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 12 yaşından büyüklere ve yetişkinlere,günde maksimum 8 Tablet olmak üzere her 4 saatte bir 1-2 Tablet verilir.12 yaşın altındaki çocuklara önerilmez.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...