Ternex

Ternex

Ternex nedir ne için kullanılır, Ternex nasıl kullanılır, Ternex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gargara

Benzidamin HCl

Ambalaj:

 22.5 mg/15 mL x 120 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Ağız içi lokal olarak uygulandığında aşağıdaki durumlarda endikedir: Ağız ve Diş Eti Hastalıkları: Gingivit, aft, glossit, paradental hastalıklar ve aşırı zorlanmaya bağlı paradentozlarda; yardımcı tedavi olarak diş çekimi ve tedavilerinde.BoğazHastalıkları: Anjin, farenjit, larenjit ve tonsillitte gerekli antibakteriyel tedaviye yardımcı olarak;kemoterapi, radyoterapi ve diğer nedenlerden (örneğin trakeal entübasyon) kaynaklanan ağız boşluğu mukozitlerinde, endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelerde ve benzidamin HCl’ye aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Yan Etkileri:

 Bulantı, kusma, ağız kuruluğu ve salya artışı,tat bozukluğu, iştah kaybı, baş dönmesi, mide bağırsak bozukluğu,nadiren alerji, uyku bozukluğuyla karşılaşılabilir.

Doz Önerisi:

 Bir ölçek Solüsyon ile 20-30 saniye ağızda çalkalama ve/veya gargara yapıldıktan sonra kalan kısım dışarı atılır. Gereksinimine Göre bu 2-3 kez 3-4 saat arayla tekrarlanır, gerektiğinde 5 kere çıkılabilir. Tedavi süresi, olguya göre ortalama 2-7 gün arasındadır.7 günü geçmez, ancak radyasyon mukozitlerinde olduğu gibi zorunlulukvarsa, tedavi hekim denetiminde 15 gün kadar sürebilir. 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.

Jel

Benzidamin HCL

Ambalaj:

 %5x50 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Çeşitli Nedenlere bağlı (cerrahi, travmatik, fizik vs.) yumuşak doku zedelenmelerine ilişkin lokal ödem, inflamasyon ve bununla ilişkili ağrılı durumların(bursit, tendinit, miyalji, lumbago, burkulma, ezik, kas gerilmesi ve) ve periferik nöropatilerin (varikosit, flebit, tromboflebit)tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Benzydamine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlı durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Açık yaraya sürülmemelidir. Uzun süre kullanılması duyarlılığa neden olabilir. Gebelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Ender olarak cilt tahrişine bağlı kaşıntı, eritem veya papüloveziküler reaksiyon gö-rülebilir de, bu belirtiler ilaç kesilince kaybolur.

Doz Önerisi:

 Hasta bölgeye ve/veya etrafına hafifçe yedirerek günde 2-3 kez sürülür. Tedavi süresi cerrahi travmalarda 3-5 gün;diğer travmatik lezyonlarda 5-7 gün; periferik nöropatilerde 15 gündür. Bu süre, gerektiğinde 1 ay kadar uzatılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...