Tetanea

Tetanea

Tetanea nedir ne için kullanılır, Tetanea nasıl kullanılır, Tetanea ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul/Enjektör 

At kaynaklı tetanoz immünglobulini F(ab)2 fragmanları 1500 IU/ml

Ambalaj:

 Uygulamaya hazır 1 mL’lik 1 enjektör ve 1 mL’lik 1 ampul.

Endikasyon:

 Muhtemel Tetanus bacillus sporları ile kontamine olmuş yaralanmalarda ve son 10 yıl içinde tetanoz aşısı uygulanmamış veya aşı şeması tamamlanmamış ya da bağışıklık durumu bilinmeyen kişilerin tetanozdan korunmasında endikedir.

Kontrendikasyon:

 At Kaynaklı proteinlere alerjisi olanlar.

Uyarılar:

 Tetanoz Ölümcül riski nedeniyle, her türlü olası kontrendikasyon göz ardı edilebilir.Enjeksiyon sırasında alerjik hipersensitivite ya da anafilaktik reaksiyonlar oluşursa, enjeksiyon derhal kesilmelidir. Tetanozun öldürücü riski göz önüne alındığında, gebelik döneminde temas sonrası tetanoz tedavisi uygulamasının kontrendikasyonları göz ardı edilebilir. Yine de eğer şartlar uygunsa insan kaynaklı tetanoz immünglobulini tercih edilmelidir.

Yan Etkileri:

 Gözlenen lokal reaksiyonlar genellikle, enjeksiyon yerinde ağrı ve bazan da buna eşlik eden kızarıklık ve kaşıntı şeklindedir. Ani reaksiyonlar,hipertansiyon, dispne veya ürtikerle birlikte görülen yaygın anafilaktik reaksiyonlardır. Enflamatuvar reaksiyonlara bazan ateş, kaşıntı, kızarıklık yada ürtiker, adenopati (lenf bezlerinde büyüme) ve artralji (eklem ağrıları)gibi klinik bulgular eşlik edebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Eğer Tetanoz aşısıyla birlikte uygulanacaksa, aşının uygulandığı enjektör kullanılmamalıdır. Tetanoz aşısı vücudun bir başka bölgesine, mümkünse karşı bölgeye (kontralateral) uygulanmalıdır.

Doz Önerisi:

 Tetanea Yaralanma sonrasında mümkün olan en kısa sürede uygulanmalıdır. Çocuk ve yetişkinlerde aynı dozda uygulanır. Isırık ve yaralanmaların semptomatik tedavilerinde standart doz 1500 IU/ml dir. Bu dozaj, derin yaralanmalar gibi yaralanma sonucu enfekte olmuş durumlarda; yaralanma ve tedavinin başlama süresi arasında 24 saati aşkın bir süre varsa; ortalama kilonun üzerinde olan yetişkinlerde; yanık, nekrotik lezyon (doku hasarı) veya hemorajik şok (kan basıncında düşme sonucunda gelişen ani baygınlık) gelişen bireylerde, arttırılabilir. Uygulama önerilerine göre, yaraların tetanoz profilaksisi tetanoz toksoid aşılaması izlemelidir. Enjeksiyon, IM yoldandeltoid ya da gluteal bölgenin üst dış kadranına yavaşça uygulanmalıdır.Tetanea2°c8°Carasında (buzdolabında) saklanmalı, dondurulmamalıdır. Gün ışığından korunmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...