TetanusGamma

TetanusGamma

TetanusGamma nedir ne için kullanılır, TetanusGamma nasıl kullanılır, TetanusGamma ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

TetanusGamma Flakon

İnsan tetanoz immünglobulini 250 IU

TetanusGamma Ambalaj:

 2 mLx1 flakon.

Endikasyon:

 Aşısı bulunmayan ya da aşılanması yarım kalmış ya da ne zaman aşılandığı bilinmeyen, toprak ile kontamine ya da farklı bir nedenden dolayı kirli yarası bulunan hastalarda tetanoz profilaksisinde ve tetanoz tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Tetanoz ciddi bir hastalık olduğu için, kesin bir kontrendikasyonu yoktur.

TetanusGamma Uyarılar:

 İntraspinal ya da intravenöz olarak uygulanmaz(şok riski).Tetanoz immünglobulini enjeksiyonu ve tetanoz aşısı aynı bölgeye yapılmamalıdır. Gerçek bir endikasyon gereksinimi olmadıkça gebe kadınlarda kullanılmamalıdır.İmmünglobulinler anne sütü yoluyla atılır ve dolayısıyla, koruyucu antikorlar pasif olarak bebeğe geçebilir.

TetanusGamma Yan Etkileri:

 Bazan enjeksiyon bölgesinde hafif veya orta şiddetli ağrı olabilir. Bunu önlemek için doz ikiye bölünüp, farklı yerlere uygulanabilir. Enjeksiyon bölgesinde hipertermi, rigor, kızarıklık,deri döküntüsü ve eritem gibi alerjik reaksiyonlar çok nadir olarak görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 İlacın uygulanmasından sonra en az 6 hafta tercihen 3 ay canlı aşı uygulanmamalıdır.

TetanusGamma Doz Önerisi:

 Çocuklar ve erişkinler aynı dozu almalıdır.Tetanoz profilaksisi: IM enjeksiyon ile 250 IU. Bu doz, enfekte olmuş yaralar yaralanma 24 saatten önce olduysa ya da erişkinin ağırlığının ortalama ağırlığının üstünde olduğu durumlarda iki katına çıkarılmalıdır(500 IU).Klinik olarak tetanoz teşhisi konan olguların tedavisinde;yapılan birçok çalışmanın önerdiği gibiTetanusGamma,klinik olarak tetanoz teşhisi konulmuş olguların tedavisinde diğer uygun klinik tedavi yöntemleriyle kombine, IM, tek doz 3000-6000 IU şeklinde uygulanır. IM uygulamanın kontrendike olduğu pıhtılaşma bozukluğu olan olgularda, SC yolla uygulanmalıdır. Enjeksiyondan sonra bir kompres ile dikkatlice enjeksiyon bölgesine elle basınç uygulanmalıdır. Fazla total dozgerektiği durumda (>5 mL) dozun ikiye bölünüp iki ayrı yerden uygulanması önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...