Tetra

Tetra

Tetra nedir ne için kullanılır, Tetra nasıl kullanılır, Tetra ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Tetrasiklin HCL

Ambalaj:

 250 mgx16 Kapsül

: : 500 mgx16 kapsül.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin olduğu komplikasyonsuz üretral, endoservikal veya rektal enfeksiyonlar, akut intestinal amebiazis, ağır akne olguları(yardımcı tedavi olarak) ve trahom tedavisinde endikedir.

Kontra Endikasyon:

 Tetrasiklinehipersensitivitesi olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Tetrasiklin sınıfı ilaçların diş oluşumu sırasında kullanılması (gebeliğin ikinci yarısında, bebeklik ve 8 yaşına kadar olan çocuklukta) diş renginin daimi olarak bozulmasına (sarı,gri, kahverengi) neden olabilir. Renal bozukluğun var olduğu durumlarda,olağan oral dozlar bile ilacın aşırı sistemik akümülasyonuna ve muhtemel karaciğer toksisitesine yol açabilir. Tetrasiklin alan bazı hastalarda aşırı güneş yanığı reaksiyonu şeklinde ortaya çıkan fotosensitivite görülmüştür. Tetrasiklinler gebeliğin son yarısında, doğacak çocuğun dişleri üzerindeki muhtemel olumsuz etkileri düşünülerek kullanılmaz.Tetrasiklin anne sütüne geçtiğinden, emziren annelerde kullanımıönerilmez.

Yan Etkileri:

 Anoreksi,bulantı, kusma, diyare, glossit, disfaji, enterokolit, anogenital bölgede inflamatuvar lezyonlar gibi gastrointestinal yan etkiler görülebilir. Makülopapüler ve eritematöz döküntüler, fotosensitivite reaksiyonları, nadir olarak eksfoliyatif dermatit, hemolitik anemi, trombositopeni, nötropeni ve eozinofili gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Penisilinleberaber tetrasiklin verilmemesi önerilir. Tetrasiklinlerle birlikte alüminyum, kalsiyum ve magnezyum içeren antiasitler verilmemelidir.Antikoagülan tedavi gören hastalarda ilaç dozunun azaltılması gerekebilir.

Doz Önerisi:

 Genellikle kullanılan günlük doz erişkinlerde 1-2 g, 6 saatte bir; çocuklarda 25 mg/kg/gün, 6 saatte bir uygulanır.b hemolitik streptokokların neden olduğu enfeksiyonlarda tedavi en az 10 gün sürmelidir.C. trachomatisin neden olduğu üretral, endoservikal ve rektal enfeksiyonlarda 6 saat arayla 500 mg Tetra tedavisi en az 7 gün sürdürülmelidir.N. gonorrhoeae’nin neden olduğu gonore tedavisinde 1.5 g'lık yükleme dozundan sonra 6 saat arayla 500 mg Tetra tedavisine, toplam dozu 9 g’ye tamamlayacak şekilde(4 gün süreyle) devam edilmelidir. Brusella tedavisinde 6 saat arayla 500 mg tra3 hafta boyunca uygulanmalıdır. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında 6 saat arayla 250 mg Tetra dozu yeterlidir.Sifiliz tedavisinde toplam 30-40 g Tetra, 4 eşit doza bölünerek 15 günde uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...