TetraCoq

TetraCoq nedir ne için kullanılır, TetraCoq nasıl kullanılır, TetraCoq ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektör

Saflaştırılmış difteri toksoidi 30 IU, saflaştırılmış tetanoz toksoidi 30 IU, Bordetella Pertussis 4 IU (min), inaktive tip I poliomyelit virüsü 60 IU, inaktive tip II poliomyelit virüsü 60 IU, inaktive tip III poliomyelit virüsü 60 IU

Ambalaj:

 Uygulamaya hazır, 0.5 mL tek doz aşı içeren enjektör.

Endikasyon:

 Difteri, tetanoz, boğmaca ve çocuk felci hastalıklarına karşı korunmak amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Akut enfeksiyon hastalıklarında, akut veya kronik olarak seyretmekte olan hastalıklarda, aşının Boğmaca fraksiyonu nedeniyle özgeçmişinde nörolojik problemleri olanlar çocuklarda (konvülsiyon, ensefalit, ensefalopati gibi) kullanılmamalıdır. Daha önceki doza bağlı olarak, ciddi yan etki gösteren çocuklara 2. veya 3. doz DBtIPV aşısı uygulanmamalıdır.DifteriTetanoz aşılaması boğmaca komponenti içermeyen ürünlerle yapılmalıdır.

Uyarılar:

 Akut hastalığı, özellikle enfeksiyon hastalığı olan kişilerde iyileşme beklenmelidir.

Yan Etkileri:

 Enjeksiyonun yapıldığı bölgede eritematöz ve/veya nodüler reaksiyon görülebilir. Ateş yükselmesi (38-39°C) olabilir. Çok nadiren,bazı nörolojik komplikasyonlar (konvülziyon, ensefalit, ensefalopati), aşı boğmaca fraksiyonuna bağlı olarak gözlenebilir. Difteri toksoidi, alerjik mekanizmalar ile majör febril veya sistemik reaksiyonlara neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Uygulama yeri; 2 yaşa kadar olan bebeklerde uyluk anterolateral bölgesi, 2 yaş üstü çocuklarda deltoid bölgesi seçilebilir. SC veya IM yolla uygulanmalıdır.İlk aşılama: 2 aylıktan itibaren tüm bebeklere en az 4 hafta, en çok 8 hafta arayla 3 doz aşı uygulaması önerilmektedir. Boğmacanın bebekler için ciddi bir tehlike olduğu ülkelerde DBT aşılaması erken başlatılabilir, ilk doz 6 haftalıkken ve izleyen dozlar 10 ve 14. haftada uygulanabilir. DBTaşısı etkin ve güvenli olarak diğer genişletilmiş bağışıklama programı aşılarla birlikte uygulanabilir. Bu durum özellikle sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliği güç veya devamsızlık oranının yüksek olduğu durumlarda önemlidir.Rapel: Primer Aşılamanın tamamlanmasından bir yıl sonra uygulanan tek dozun ardından 5 yıl sonra 1 doz rapel uygulaması şeklindedir.