TetrActHIB

TetrActHIB

TetrActHIB nedir ne için kullanılır, TetrActHIB nasıl kullanılır, TetrActHIB ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektör+Flakon

PRpT (Liyofilize Formda 1 bağışıklama dozu): Tetanoz proteinine konjuge Hemofilus İnfluenza Tip b polisakkariti 10 mg.DTB (süspansiyon formda 1 aşılama dozu): Pürifiye difteri toksoidi 1 doz, pürifiye tetanoz toksoidi 1 doz, Bordetella pertussis 4 IU(min.).

Ambalaj:

 1 Flakon PRpT, 1 enjektör içinde süspansiyon formda DTB ile rekonstitüye edilmesinden elde edilen enjeksiyonluk süspansiyon.

Endikasyon:

 Bu aşının,Haemophilus İnfluenzae Tip b bakterisinin neden olduğu menenjit, septisemi, epiglottit gibi invaziv enfeksiyonlara karşı ve difteri, tetanoz ve boğmacaya karşı kombine korunma sağlamak amacıyla, 2 aylıktan itibaren uygulanması önerilir.

Kontrendikasyon:

 Aşı bileşenlerinden herhangi birisine karşı hipersensitivite,geçmişte yaşanmış ensefalopati ve ilk enjeksiyondan sonra ağır komplikasyonlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Ateş veya akut enfeksiyon halinde aşı uygulaması ertelenmelidir.

Doz Önerisi:

 Bir doz aşının (0.5 mL) 1 ya da 2 ay arayla 3 kez uygulanmasının ardından primer aşılamadan 1 yıl sonra rapel doz uygulanır. Aşı, bacağın anterolateral bölgesine (3. orta bölüm) veya kalçaya IM ya da yoldan uygulanır. IV uygulanmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...