TetrActHIB

TetrActHIB nedir ne için kullanılır, TetrActHIB nasıl kullanılır, TetrActHIB ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektör+Flakon

PRpT (Liyofilize Formda 1 bağışıklama dozu): Tetanoz proteinine konjuge Hemofilus İnfluenza Tip b polisakkariti 10 mg.DTB (süspansiyon formda 1 aşılama dozu): Pürifiye difteri toksoidi 1 doz, pürifiye tetanoz toksoidi 1 doz, Bordetella pertussis 4 IU(min.).

Ambalaj:

 1 Flakon PRpT, 1 enjektör içinde süspansiyon formda DTB ile rekonstitüye edilmesinden elde edilen enjeksiyonluk süspansiyon.

Endikasyon:

 Bu aşının,Haemophilus İnfluenzae Tip b bakterisinin neden olduğu menenjit, septisemi, epiglottit gibi invaziv enfeksiyonlara karşı ve difteri, tetanoz ve boğmacaya karşı kombine korunma sağlamak amacıyla, 2 aylıktan itibaren uygulanması önerilir.

Kontrendikasyon:

 Aşı bileşenlerinden herhangi birisine karşı hipersensitivite,geçmişte yaşanmış ensefalopati ve ilk enjeksiyondan sonra ağır komplikasyonlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Ateş veya akut enfeksiyon halinde aşı uygulaması ertelenmelidir.

Doz Önerisi:

 Bir doz aşının (0.5 mL) 1 ya da 2 ay arayla 3 kez uygulanmasının ardından primer aşılamadan 1 yıl sonra rapel doz uygulanır. Aşı, bacağın anterolateral bölgesine (3. orta bölüm) veya kalçaya IM ya da yoldan uygulanır. IV uygulanmamalıdır.