Thalidomide Pharmion Kapsül
Talidomid
Thalidomide Pharmion Ambalaj:
50 mg x 28 kapsül.
Endikasyon:
Tekrarlayan Veya dirençli multipl myeloma, konvansiyonel tedavilere yanıt vermemiş myelodisplastik sendrom, daha önce talidomid ile tedavi edilip tekrarlayan ve ilk atak akut eritema nodozum leprozumun kutanöz belirtilerinin tedavisindeendikedir.
Kontrendikasyon:
Talidomid Karşı aşırı duyarlılığı olan hastalar, gebe kadınlar, ve emzirenlerde kontrendikedir.
Thalidomide Pharmion Uyarılar:
12 yaşın altındaki hastalarda kullanılması önerilmemektedir. Uzun süre tedavi edilen HIV hastalarında viral yükün bir modifikasyonu ergeç oluşabilir ve bu nedenle bu olgularda düzenli bir izleme önerilmektedir. Hastalar talidomid tedavisi sırasında veya tedavi bitiminden sonra 8 hafta içinde kan ve sperm bağışı yapmaları ve talidomid lerini paylaşmamaları konusunda uyarılmalı tırlar. Talidomid, sedasyon, uyuşukluk, uyku hali ve ortostatik hipotansiyona neden olabilir. Hastalar, talidomid tedavisi sırasında araç ve makine kullanmaları veya tehlikeli görevler yapmaları konusunda uyarılmalıdır.
Thalidomide Pharmion Yan Etkileri:
Talidomidin Kullanımıyla ilişkili en sık gözlenen istenmeyen etkiler kabızlık, uyku hali ve halsizlik tr. Önemli diğer istenmeyen etkiler, duyusal periferik nöropati,ortostatik hipotansiyon, nötropeni ve Stevens Johnson Sendromu içeren ciddi deri reaksiyonları ve toksik epidermal nekroliz nedir.
Thalidomide Pharmion İlaç Etkileşimleri:
Talidomidin,barbitüratlar, alkol, klorpromazin ve rezerpinin sedatif etkilerini artırır;morfin türevlerinin, benzodiazepinlerin, diğer anksiyolitiklerin,hipnotiklerin, sedatif antidepresanların, nöroleptiklerin, sedatif H1 Antihistaminiklerin, santral antihipertansiflerin ve baklofenin etkilerini artırır. Zalsitabin, didanozin ve stavudin ile kombinasyonda periferal nöropati riskinin arttığı görülmüştür. Doksorubisin ile tedavi edilen hastalarda,talidomidin ek bir etkisi er veya geç oluşabilir.
Thalidomide Pharmion Doz Önerisi:
Thalidomide Pharmion Kapsül Sadece Pharmion Risk Yönetim Programına (PRYP) kayıtlı olan hastalara verilir.
Hekimler ve eczacılar da Pharmion Risk Yönetim Programına kayıtlı olmalıdır.