TheraFlu C&C

TheraFlu C&C

TheraFlu C&C nedir ne için kullanılır, TheraFlu C&C nasıl kullanılır, TheraFlu C&C ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

TheraFlu C&C Draje

  • Parasetamol 300 mg
  • Kafein 25 mg
  • Kodein fosfat 10 mg

TheraFlu C&C Ambalaj:

 20 draje.

Endikasyon:

 Baş ağrıları,eklem, kol ve bacak ağrıları, grip ve soğuk algınlıklarından kaynaklananateş, ağrı ve öksürük durumlarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşenlerden Herhangi birine aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.

TheraFlu C&C Uyarılar:

 Hematopoetik sistem hastalıkları, böbrek ve karaciğer bozukluklarında dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde ve emziren annelerde kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Uzun süre kullanılmamalıdır.

TheraFlu C&C Yan Etkileri:

 Deri döküntüleri veya diğer alerjik reaksiyonlar nadiren görülür. Parasetamolün Uzun süreli kullanımında bazı hematolojik bozukluk olguları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Parasetamol Antikoagülanların etkisini hafifçe artırabilir. Kodein, SSS depresanları ve alkolün etkisini potansiyalize edebilir. MAO inhibitörleri ile birlikte kullanımı hipotansiyon ve baş dönmesine yol açabilir.Trisiklik antidepresanlar, barbitüratlar ve alkol, parasetamol hepatotoksisitesi artırabilir.

TheraFlu C&C Doz Önerisi:

 Yetişkinlere günde birkaç kez 1 draje (günlük ortalama doz 4-6 draje); 6-10 yaş arası çocuklara günde 2 kez 1 draje, 11-14 yaş arası çocuklara 3 kez 1 draje verilir. Dozlar, 4-6 saatlik aralarla alınmalıdır.

 

TheraFlu 

Parasetamol 500 mg,psödoefedrin HCl 60 mg

Ambalaj:

 10 poşet.

Endikasyon:

 Ateş, ağrı,hapşırma, burun ve sinüslerde konjesyon ve dolgunluk hissi, burun akıntısı gibi grip, soğuk algınlığı, sinüzit ve nazofarenjit semptomlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda, ağır hipertansiyon, ağır koroner arter hastalığı ve ağır karaciğer yetmezliği olanlarda kontrendikedir.MAO inhibitörlerini kullanmakta olan ya da önceki iki hafta içinde kullanmış olan hastalarda kullanılmamalıdır. Antibakteriyel bir ilaç olan furazolidon MAO inhibisyonu yaptığından, birlikte kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Hipertansiyon, kalp hastalığı, diyabet, hipertiroidi,glokom ve prostat hipertrofisi durumlarında dikkatle kullanılmalıdır.Karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.39.5 °C’den fazla ateşi olanlarda, 3 günden daha uzun süren ateşte veya tekrarlayan ateşli olgularda dikkatle kullanılmalıdır. 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Gebelikte olası riskleri olası yararları aştığı durumlarda kullanılmamalıdır. Psödoefedrin Ve parasetamol anne sütüne düşük oranda geçer, ancak emzirilen bebek üzerindeki etkileri hakkında yeterli veri bulunmamaktadır.

Yan Etkileri:

 Nadiren alerjik deri reaksiyonları ve izole olgularda trombositopenik purpura, hemolitik anemi ve agranülositoz bildirilmiştir.Aşırı dozda ya da uzun süreli kullanıma bağlı olarak hepatotoksikve nefrotoksik etkiler bildirilmiştir. Uykusuzluk, sinirlilik halüsinasyonlar, çarpıntı ve taşikardi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Birlikte trisiklik antidepresanlar, iştah azaltıcılar,amfetamin benzeri psikostimülanlar, MAO inhibitörleri ve diğer sempatomimetik ajanlar kullanıldığında kan basıncında yükselme görülebilir. Bileşimdeki psödoefedrin bretilyum, betanidin, guanetidin,debrizokin, metildopa,ablokerler web blokerler gibi ilaçların hipotansif etkilerini azaltabilir. Antikonvülzan ilaçların ya da steroid yapıdakioral kontraseptiflerin kronik olarak kullanılması parasetamolün klirensini artırabilir. Barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar ve alkol parasetamolün metabolizmasını azaltarak plazma yarı ömrü uzatabilirler.

Doz Önerisi:

 Bir poşetTherafluPbir bardak sıcak suda karıştırılarak eritilir ve sıcak içilir. Yetişkinlerde günde 3 kez 1 poşet, maksimum 4 poşettir.Çocuklarda günde 3 kez yarım poşet, maksimum 2 poşettir.

TheraFlu Film Tablet

Parasetamol 650 mg, fenilefrin HCL 10 mg, klorfeniramin maleat 4 mg

Ambalaj:

 20 film tablet.

Endikasyon:

 Soğuk algınlığı,grip, sinüzit, saman nezlesi ya da diğer üst solunum yolu alerjilerinde,burun tıkanıklığı, öksürük, burun akıntısı, ateş, baş ağrısı ve hafif şiddetle seyreden ağrılar gibi çeşitli semptomlardan etkili bir rahatlama sağlar.

Kontrendikasyon:

 Antihistaminiklere, parasetamol veya fenilefrin karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde kontrendikedir. Bazı antidepresan ilaçların (MAO inhibitörleri) bırakılmasının üzerinden 14 gün geçmeden kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Bu ilaç kullanılırken, alkollü içecekler almaktan,motorlu araçlar veya ağır makineler kullanmaktan kaçınılmalıdır.Özellikle çocuklarda uyku hali ya da eksitabiliteye neden olabilir.Alkol, sedatifler ve trankilizanlar uyku hali etkisini artırabilirler.Astım, glokom, amfizem, kronik karaciğer rahatsızlığı, nefes darlığı,solunum zorluğu, hipertansiyon, diyabet, kalp ya da tiroid hastaları,prostat bezinin büyümesi nedeniyle idrara çıkmada zorluk çeken,antidepresif ya da yüksek tansiyon için ilaç kullanan hastalar builacı önerilen dozların üstünde kullanmaları konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Deri Döküntüsü, görme bulanıklığı, taşikardi, baş dönmesi, nadiren gastrointestinal bozukluklar, sedasyon, ağız kuruluğu, özellikle çocuklarda irritabilite görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol,antidepresanlar, MAO inhibitörleri, antiepileptikler, barbitüratlar,antikonvülzanlar ve steroid yapılı oral kontraseptifler ve metoklopramid ile birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 12 yaş ve üzeri erişkinlerde genel olarak 6 saatte bir Tablet alınır. Gerekli görüldüğünde, hastanın durumuna göre 4 saatte 1 Tablet verilebilir. Günde maksimum 6 Tablet aşılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...