Thilomaxine

Thilomaxine nedir ne için kullanılır, Thilomaxine nasıl kullanılır, Thilomaxine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Tobramisin

Ambalaj:

 ‰3x5 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakteri türlerinin etken olduğu göz ve ilintili (adneksiyal) dokulardaki eksternal enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Tobramisin Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Bazı olgularda topikal uygulanan aminoglikozidlere karşı aşırı duyarlılık oluşabilmektedir. Bu tür bir reaksiyonun oluşması halinde, tobramisin uygulaması kesilmelidir. Gebelere kesin gerekiyorsa uygulanmalıdır. Tobramisin kullanımıyla anne sütü emen bebeklerde ortaya çıkabilecek yan etkiler nedeniyle ilacın mı yoksa emzirmenin kesilmesi gerektiği iyice tartılmalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık görülen yan etkisi göz kapaklarında kaşınma ve şişme, konjunktival eritem gibi lokal oküler toksisite ve aşırı duyarlılık reaksiyonları dir.

Doz Önerisi:

 ThilomaxineDamla: Hafif ve orta şiddetteki olgularda, hastagö-ze (gözlere) her 4 saatte 1 veya 2 damla damlatılır. Ciddi enfeksiyonlarda ise hasta göze (gözlere) saat başı, iyileşme sağlanıncaya kadar 2’şer damla uygulanmalıdır. İyileşmeden sonra doz azaltılarak kesilmelidir.Thilomaxine Pomad: Hafif ve orta şiddetteki olgularda, hasta göz/gözlere günde 3 kez 1.5 cm uzunluğunda pomat uygulanır. Ciddi enfeksiyonlarda ise hasta göz/gözlere her üç dört saatte bir, iyileşme sağlanıncaya kadar 1.5 cm’lik pomat uygulanmalıdır.İyileşmeden sonra doz azaltılarak kesilmelidir.