Thiocilline

Thiocilline nedir ne için kullanılır, Thiocilline nasıl kullanılır, Thiocilline ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Pomadı

Basitrasin 2500 IU,neomisin sülfat 25 mg/5 g

Ambalaj:

 5 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Konjonktivit,blefarit, arpacık, şalazyon, göz kapağı yara ve yanıkları, mikrobik göz enfeksiyonlarında kullanılır.

Kontra Endikasyon:

 Basitrasinve neomisine duyarlığı bilinenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Görme bulanıklığı yapabileceğinden, araç ve dikkat gerektiren alet kullanılmasının sakıncalı olabilecek hastalara bildirilmelidir. Gebe ve emziren kadınlarda yarar/zarar riskler değerlendirilerek kullanılabilir.

Yan Etkileri:

 Uzun süreli kullanımlarda kızarma, kaşıntı, şişme gibi yan etkiler görülebilir.İlacın kesilmesiyle bu bulgular kaybolur.

Doz Önerisi:

 Günde 3-4 kez göze uygulanır.

Basitrasin 10.000IU, neomisin sülfat 100 mg

Ambalaj:

 20 g’lik tüp.

Yara Tozu

Basitrasin 2500 IU,neomisin sülfat 3300 mg

Ambalaj:

 10 g’lik polietilen şişe.

Endikasyon:

 Primer Piyoderma (impetigo, ektima, sikosis, vulgaris, paronikia, panaris,fronkül), sekonder enfekte dermatozlar (egzema, herpes, seboreik dermatitis), dış kulak yolu enfeksiyonları, yaralar ve diğer cilt travmaları, meme başı çatlakları ve yanıkların tedavisinde kullanılır.Toz halindeki form ise enfekte cilt lezyonlarında, cilt yaralanmalarında,sünnet ve küçük cerrahi girişimlerden sonra kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Kulak zarının perfore olduğu dış kulak enfeksiyonlarında ve bileşimdeki maddelerden birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Vücut alanının yüzde yirmisinden fazlasının yanık olduğu ve özellikle de hastanın böbrek fonksiyonlarının bozulduğu durumlarda; bir başka aminoglikozid birlikte kullanılmasının gerekli olduğu durumlarda günde yalnızca bir kez uygulama yeterlidir.Meme başı çatlaklarında, emzirmeden önce ilaç silinerek meme başı iyice temizlenmelidir.

Yan Etkileri:

 uzun süreli kullanımlarda kızarma, kaşıntı,şişme gibi yan etkiler görülebilir. İlacın kesilmesiyle bu bulgular kaybolur.

Doz Önerisi:

 Pomat: Günde 3-4 kez bir miktar pomat enfekte cilt üzerine uygulanır.Toz: Günde 2-3 kez uygulandığı bölgeye dökülür. Ameliyatlardan sonraki uygulamalar pansuman sırasında yapılır.