Thomapyrin

Thomapyrin

Thomapyrin nedir ne için kullanılır, Thomapyrin nasıl kullanılır, Thomapyrin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Asetilsalisilik asit 250 mg, parasetamol 200 mg, kafein 50 mg

Ambalaj:

 10 ve 20 tablet.

Endikasyon:

 Baş Ağrısı, diş ağrısı ya da dismenore gibi, hafif ve orta derecede seyreden ağrılar, romatizma, inflamasyon, ateş ve soğuk algınlıklarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Salisilatlar, parasetamol ya da kafeine karşı aşırı duyarlılığı olan ya da kanama bozukluğu (örn. hemofili) bulunan hastalar ile aktif gastrit ya da duodenal ülserli olgularda kullanılmamalıdır. Ayrıca,gebeliğin son üç aylık döneminde kullanılmamalıdır. Reye sendromu riski nedeniyle, su çiçeği ya da influenza enfeksiyonu olan adölesanlarda ya da çocuklarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Doktor tarafından aksi öngörülmedikçe, ağrılarda 10 günden fazla veya ateşlenmelerde 3 günden fazla süreyle kullanılmamalıdır. Adölesanve çocuklardaki ateşli hastalık durumlarında, doktor tavsiyesi olmadankesinlikle kullanılmamalıdır. Gebelikte ilk ve ikinci üç aylık dönemlerde dikkatle kullanılmalıdır; üçüncü üç aylık dönemde ise kontrendikedir. Emzirme Sırasında düzenli ve yüksek doz asetilsalisilik asit tedavisi gerekiyorsa,emzirme bırakılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Asetilsalisilik asit, ciddi gastrointestinal kanamaya kadar götürebilen, epigastrik sıkıntı, bulantı, kusma, gastroduodenal ülserler ve erozif gastritlere neden olabilir. Sık olmamakla birlikte, alerjik reaksiyonlar (bronkokonstriksiyon, deri reaksiyonları) oluşabilir. Parasetamol,nadiren deri kızarıklıkları, daha nadiren ekzantemle görülen derireaksiyonlarına neden olabilir. Nadir olgularda parasetamolün ardından aşırı duyarlılık reaksiyonları (Quincke ödemi, dispne, terleme, bulantı, kan basıncında düşme, şok dahil) tanımlanmıştır. İzole olgularda, özellikle,bronşiyal astım ya da alerji hikayesi olan predispoze hastalarda, bronkospazm oluşabilir. Kafein aşırı aktiflik, uykusuzluk, titreme, dispeptik semptomlar ve taşikardiye neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Asetilsalisilik asit, antikoagülanların (örn. kumarin türevleri ve heparin) etkisini, diğer NSAİ ilaçlarla veya kortikosteroidlerle birlikte kullanıldığında artırabilir ve gastrointestinal yan etkilerin riskiçoğalabilir. Hipoglisemik ajanların etkisi ve metotreksat toksisitesi,asetilsalisilik asit ile beraber kullanımda artabilir. Parasetamolün Kloramfenikol ile kombinasyonu kloramfenikolün yarı ömrünü uzatırken,toksisite riskini de artırır. Kafein, bazı ilaçların (örn. barbitüratlar,antihistaminikler) sedatif etkisini antagonize eder. Ayrıca, diğer ilaçların neden olduğu taşikardiyi artırabilir (örn. sempatomimetikler, tiroksin).

Doz Önerisi:

 14 yaşın üzeri adölesan ve yetişkinlerde günde 1-2 tabletten, günde maksimum 6 tablete kadar; 10-14 yaş arası çocuklarda; günde ½-1 tabletten, günde maksimum 3 tablete kadar; 7-10 yaş arası çocuklarda ise;günde ½ tabletten, günde maksimum 3 tablete kadar kullanılabilir. Bir bardak su ile alınmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...