Thymoglobuline

Thymoglobuline nedir niçin kullanılır, Thymoglobuline nasıl kullanılır, Thymoglobuline ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Thymoglobuline Serum

Tavşandan elde edilmiş anti insan timosit globulin (ATG)

Thymoglobuline Ambalaj:

 25 mg 1 Flakon ve 5 mL çözücü.

Endikasyon:

 Organ Naklinin yapılmasından hemen sonraki postoperatif evrede immünsüpresyon artırmak için glukokortikosteroidler, azatioprin ve/veya siklosporinA ile birlikte ve aplastik anemi tedavisinde kullanılır ve Graft Versus Host hastalığının tedavisinde önerilir. 

Kontrendikasyon:

 Tavşan Proteinlerine karşı aşırı duyarlı olanlarda ve viral enfeksiyon geçirenlerde kontrendikedir.

Thymoglobuline Uyarılar:

 Kesinlikle yoğun tıbbi gözetim altında uygulanmalıdır.Sadece hastanede yatan ve organ nakli veya aplastik anemi tedavisi için immünsüpresif tedavisi devam eden hastalarda kullanılmalıdır.

Thymoglobuline Yan Etkileri:

 Rigor,ateş, kızarıklık, kaşıntılı cilt döküntüleri; trombositopeni,nötropeni, serum hastalığı; infüzyon sırasında veya hemen ardından arteriyel kan basıncının düşmesiyle beraber anafilaktik bir reaksiyon,solunum güçlüğü, ateş ve ürtiker gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Siklosporinaşırı immünsüpresyon riski yaratır. Zayıflatılmış canlı aşılar,immünsüpresif tedavi boyunca, ölümcül sistemik enfeksiyona neden olabileceğinden, kontrendikedir. Tedavi sırasında aynı enfüzyon hattından kan ve kan ürünleri, özellikle lipid transfüzyonundan kaçınılmalıdır.

Thymoglobuline Doz Önerisi:

 Yüksek debili geniş bir vene aşağıda belirtilen şartlarda uygulanmalıdır.İlk enfüzyon 1 saat önce IV antihistaminik uygulanmalıdır.Thymoglobuline izotonik NaCl ve dekstroz solüsyonu ile (genellikle her bir Thymoglobuline flakonu için 50 mL) seyreltildikten sonra uygulanmalıdır. Steroid tedavisiyle birlikte kullanılmalıdır. 4 saatten daha az süreli, hızlı enfüzyon yapılmamalıdır.Rejeksiyon Önlenmesinde: Böbrek, pankreas veya karaciğer nakli sonrasında 3-10 gün 1.25-2.5 mg/kg/ gün dozda kullanılmalıdır.Tedavi, dozda tedrici azalma yapılmadan kesilebilir.Rejeksiyon krizinin ve akut Graft versus Host Hastalığının Tedavisinde: Klinik ve biyolojik belirti ve semptomlar düzelinceye kadar 2.5-5 mg/kg/ gün dozda kullanılmalıdır