Tienam

Tienam

Tienam nedir ne için kullanılır, Tienam nasıl kullanılır, Tienam ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM

İmipenem 500 mg, silastatin sodyum 500 mg

Ambalaj:

 1 Flakon ve %1 lidokain HCl içeren 2 mL’lik çözücü ampul.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmaların neden olduğu alt solunum yolu enfeksiyonları,üriner yol enfeksiyonları, intraabdominal enfeksiyonlar, jinekolojik enfeksiyonlar, bakteriyel septisemi, kemik ve eklem enfeksiyonları,deri ve deri oluşumlarının enfeksiyonları ve endokarditin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu gösterilmiş hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 b laktam antibiyotiklerle tedavi edilmekte olan hastalarda ciddi ve bazan fatal olabilen aşırıduyarlık (anafilaktik) reaksiyonları bildirilmiştir. Gebelik sırasında sadece potansiyel yararın riskten daha önemli olduğu düşünülen durumlarda kullanılmalıdır. Emziren annelerde uygulanması gerektiğine emzirmeye ara verilmelidir. Pediatrik yaş grubu çocuklarda güvenilirliği ve etkinliği henüz saptanmamıştır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,kusma, deri döküntüsü, ateş, hipertansiyon, konvülsiyon, baş dönmesi,kaşıntı, ürtiker ve somnolans görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Probenesid İle birlikte verilmesi önerilmemektedir.

Doz Önerisi:

 Tienam Flakon: IM tedavinin uygun olduğu enfeksiyonların tedavisinde, İV formülasyona alternatif olarak kullanılabilir.Hastanın durumuna, patojenlerin duyarlılık derecesine ve enfeksiyonların şiddetine bağlı olarak her 12 saatte bir 500 mg veya 750 mg verilebilir.Toplam günlük IM dozajın, her bir gün için 1.5 g’yi aşmaması önerilir.Daha yüksek dozlar gerektiğinde ilacın IV formu kullanılmalıdır.Penisilinaz üretmeyen Neisseria gonorrhoeae’nın neden olduğu üretritveya servisitin tedavisindeTienamIM’nin 500 mg’lik tek bir dozu kullanılabilir.Tienam IM, geniş kas kütlesi için (kalçanın gluteal veya lateral bölgesi) derin IM enjeksiyonla verilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...