Tiocell %1

Tiocell %1

Tiocell %1 nedir ne için kullanılır, Tiocell %1 nasıl kullanılır, Tiocell %1 ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Dermal Krem

Tiokonazol 10 mg/g

Ambalaj:

 20 g’lık tüplerde.

Endikasyon:

 Duyarlı mantarların(dermatofit ve mayaların) neden olduğu deri enfeksiyonlarının,bu arada Candida’-ya bağlı ya da Candida ile komplike çocuk bezi pişiklerinin tedavisi de,ayrıca duyarlı Gram Pozitif bakterilerle komplike olmuş olgularda endikedir. Tinea pedis, tinea kruris, tinea korporis ve tinea unguium gibi enfeksiyonlar tiokonazol tedavisine iyi yanıt verirler.

Kontrendikasyon:

 Daha önce imidazol grubu antifungal ajanlara karşı aşırı duyarlılık göstermiş kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kandidaya bağlı ya da kandida ile komplike çocuk bezi pişiklerinin tedavisi dozaj ayarlaması gerektirir. Gebelikte,hekimin kanaatince potansiyel yararları fetusa olası risklerinden fazla ise kullanılmalıdır. Tiokonazol Ün insan sütü ile atılıp atılmadığı bilinmediğinden,tiokonazol uygulaması sırasında emzirmeye ara verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Bazı hastalarda lokal irritasyon semptomları bildirilmiştir. Bunlar genellikle tedavinin ilk haftasında gö-rülürve geçicidirler. Duyarlılık reaksiyonları meydana gelirse tedavi kesilmelidir.

Doz Önerisi:

 Tiocell Dermal Krem: Sabah ve/veya akşam günde 1 veya 2 kez, hastalıklı deri alanına hafifçe masaj yapılarak sürülmelidir. Enfeksiyona Neden olan organizmanın cinsine ve enfeksiyonun yerine bağlı olarak iyileşme için gerekli tedavi süresi hastadan hastaya değişir. Pitiriyazis versikolor’luhastaların büyük bir kısmında 7 günlük tedavi yeterlidir. Fakat şiddetli tinea pedis’te, özellikle kronik hiperkeratotik tiplerinde 6 haftaya kadar sürede tedavi gerekebilir. Diğer bölgelerdeki dermatofit enfeksiyonları, kandidiyazis ve eritrazma gereken tedavi süresi genellikle 2-4 haftadır.Tiocell Tırnak Solüsyonu: Enfekte Tırnak ve tırnak çevresindeki tırnak kıvrımına günde iki defa tatbik edilmelidir. Tırnak enfeksiyonu için gerekli tedavi süresi 6 aydır. Fakat bu süre 12 aya kadar uzatılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...