Tiofen

Tiofen

Tiofen nedir ne için kullanılır, Tiofen nasıl kullanılır, Tiofen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM/IV

tiamfenikol glisinat HCl

Ambalaj:

 750 mgx1 Flakon ve 5 mL’lik çözücü ampul.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin neden olduğu sistit, sistopiyelit, piyelonefrit, prostatit,orşiepididimit, gonokoklardan ileri gelen üretritler, spesifik olmayanbakteriyel üretritler vb., kolesistit, kolanjit, anjiyo kolit, tifik,kolesistit, enterit, gastroenteritler, gıda zehirlenmesi, yaz ishali. endikedir.

Kontrendikasyon:

 Tiamfenikol Aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir. İnfluenza, soğuk algınlıkları ve boğaz enfeksiyonlarının önlenmesinde profilaktik ajan olarak,hematopoietik bozukluklarda ve anüride kullanılmaz.

Uyarılar:

 Laktasyon sırasında dikkatle kullanılmalıdır.Gebelerde güvenle kullanılabileceğine ait kanıt yoktur.

Yan Etkileri:

 Reversibl Kan bozuklukları; anemi, nadiren lökopeni, trombositopeni ve granülositopeni gö-rülebilir. Nadiren bulantı, kusma, glossitis, stomatitis, diareve enterokolit gö-rülebilir. Ateş, maküler ve veziküler döküntü, ürtiker gibi hipersensitivite reaksiyonları da görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Kemik İliği fonksiyonunu bozulabilecek ilaçlar sülfonilüre, penisilin,tetrasiklin, metotreksat, hidantoin ve kumarin türevi ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Parasetamol, tiamfenikolün inaktivasyonunuyavaşlatır.

Doz Önerisi:

 Tiyofen Flakon: erişkinlerde günlük doz 1.5-3 g (2.4 Flakon)sabah akşam IM veya IV yoldan uygulanır. Çocuklarda günde 20-30 mL/kg hesabıyla uygulanır.Tiyofen Tablet: Her 8 saatte bir 1 Tablet;ağır enfeksiyonlarda her 4 saatte bir 1 Tablet önerilir. Gonorede 500 mg’lik 5 Tablet tek doz olarak uygulanır (Kadınlarda aynı doz 2 gün süreyle uygulanır).

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...