Tobsin

Tobsin nedir ne için kullanılır, Tobsin nasıl kullanılır, Tobsin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Tobramisin

Ambalaj:

 ‰3x5 mL’lik ambalaj.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakteri türlerinin etken olduğu göz ve ilintili (adneksiyal) dokulardaki eksternal enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Tobramisin Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Bazı olgularda topikal uygulanan aminoglikozidlere karşı aşırı duyarlılık oluşabilmektedir. Bu tür bir reaksiyonun oluşması halinde, tobramisin uygulaması kesilmelidir. Gebelere kesin gerekiyorsa uygulanmalıdır. Tobramisin kullanımıyla anne sütü emen bebeklerde ortaya çıkabilecek yan etkiler nedeniyle ilacın mı yoksa emzirmenin kesilmesi gerektiği iyice tartılmalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık görülen yan etkisi göz kapaklarında kaşınma ve şişme, konjunktival eritem gibi lokal oküler toksisite ve aşırı duyarlılık reaksiyonları dir.

Doz Önerisi:

 Hafif veya ciddi durumdaki hastalıklarda, her dört saatte 1 veya 2 damla, göze damlatılır. Çok ciddi enfeksiyonlarda,düzelene kadar her saat başı 2 damla damlatılır ve enfeksiyon geçene kadar doz yavaş yavaş azaltılır.