Tolectin

Tolectin nedir ne için kullanılır, Tolectin nasıl kullanılır, Tolectin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Tolmetin sodyum dihidrat

Ambalaj:

 200 mg x 30 ve 60 tablet.

Endikasyon:

 Romatoid Artrit, juvenil romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondylitis,scapulohumeral periarthritis (frozen shoulder), epicondylitis(tennis elbow), burkulma ve zorlanmalar ve travmatik sinovit isin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Salisilat Ve diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçların astım, rinit, ürtiker ve alerjik ve anafilaktik reaksiyonun diğer belirtilerineneden olduğu bilinenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçlar çapraz duyarlılık olasılığı nedeniyle bu bileşiklere duyarlılık reaksiyonu olanlarda anafilaktik reaksiyon ortaya çıkma olasılığı daha fazla olabilir. Tolmetin kullanan hastalarda peptik ülserasyon ve gastrointestinal kanama bildirilmiştir. Böbrek fonksiyonu bozuk olan hastalar yakından izlenmelidir; doz azaltımı gerekebilir. Gebelik sırasında, eğer yararı fetusa olası risklerden üstün olarak düşünülüyorsa kullanılmalıdır.Yenidoğan üzerindeki olası istenmeyen etkileri nedeniyle emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,dispepsi, gastrointestinal huzursuzluk, karın ağrısı, ishal, flatulans,kusma, baş ağrısı, asteni, gö-ğüs ağrısı, kan basıncı yükselmesi,baş dönmesi, kilo alma ve verme görülmüştür. Gastrit, konstipasyon,sersemlik, depresyon, cilt tahrişi, kulak çınlaması, üriner enfeksiyon,BUN yükselmesi, gastrointestinal kanama olmaksızın hemoglobin ve hematokrit azalması, peptik ülser de görülebilir..

İlaç Etkileşimleri:

 Tolmetin altın tuzları ile birlikte kullanıldığında daha fazla, kortikosteroidlerle birlikte ise daha az olmak üzere aditif tedavi etkisi sağlar. Salisilatlarla kombinasyonu fazlabir yarar sağlamaz; istenmeyen yan etki riskini artırır. Antikoagülanlarla Birlikte kullanılırken dikkatli olunmalıdır. 

Doz Önerisi:

 Dozaj, hastanın gereksinimi ve yanına uyacak şekilde, olası en az etkili doz kullanarak ayarlanır. Kontrol genellikle 3 veya 4’e bölünerek verilen günlük 600-1800 mg dozla sağlanır. Günde 2000 mg’den fazla doz denenmemiştir ve önerilmez. Romatoid artrit,osteoartrit, ankilozan spondilit ve üst solunum yolu enflamasyonlarındamutat başlangıç dozu günde 3 kez 2 Tablettir. Juvenil romatoid artritli çocuklarda (2 yaş ve üstü) önerilen başlangıç dozu bölünmüş dozlar halinde günde 20 mg/kg’dir. Kontrol sağlandıktan sonra olağan doz günde 15-30 mg/kg arasındadır. 30 mg/kg’dan yukarı doz denenmemiştir ve önerilmez.İstenmeyen gastrointestinal etkiler Tolectin’ne yemek,süt veya antiasitlerle birlikte verilmesiyle en aza indirilebilir.