Tolvon

Tolvon nedir ne için kullanılır, Tolvon nasıl kullanılır, Tolvon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Mianserin HCL

Ambalaj:

 10 mgx30 Tablet

: : 30 mgx14 Tablet.

Endikasyon:

 İlaç tedavisinin endike olduğu depresif hastalık olgularında depresyonun giderilmesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Mani olgularında,ağır karaciğer hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Tedavinin ilk birkaç gününde, psikomotor performans bozabilir. Genellikle, antidepresan tedavisi gören depresif hastalar,motorlu taşıt ya da makine kullanımı gibi tehlikeli işlerden kaçınmalıdır.Diğer antidepresanlar gibi, bipolar depresif hastalığı olan duyarlı kişilerde hipomaniyi uyarabilir. Böyle bir durumda, mianserin tedavisi kesilmelidir. Sarılık ya da konvülsiyon belirirse tedavi kesilmelidir. Tedavi sırasında, genellikle granülositopeni yada agranülositoz ile belirlenen kemik iliği depresyonu bildirilmiştir.Hastada ateş, boğaz ağrısı, stomatit ya da diğer reaksiyon belirtileri görülürse tam kan analizi gerekir. Diyabetik hastalarda kardiyak,hepatik, ya da renal yetmezlik olgularının tedavisinde normal önlemler alınmalı ve eşlik eden her türlü tedavinin dozu kontrol altında tutulmalıdır.Dar açılı glokom olguları ve prostat hipertrofisini düşündüren semptomlar da dikkatle izlenmelidir.

Yan Etkileri:

 Kan anomalileri,konvülziyon, hipomani, hipotansiyon, karaciğer fonksiyon bozuklukları,artralji, ödem ve jinekomastiye seyrek olarak rastlanmıştır. Tedavinin İlk günlerinde uyuklama halinin görüldüğü bildirilmiştir. Görmebulanıklığı, ağız kuruluğu, konstipasyon gibi depresyona bağlısemptomların sıklık ve şiddeti, mianserin tedavisi sırasında genellikleartmaz.

İlaç Etkileşimleri:

 Tedavi Sırasında alkol alınmamalıdır. MAO inhibitörleriyle bir arada yada MAO inhibitörleri tedavisinin kesilmesinden 2 hafta geçmeden kullanılmamalıdır. Mianserin tedavisi sırasında antihipertansif kullananların kan basıncı dikkatle izlenmelidir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde başlangıç için 30-40 mg vesürek dozu için 30-90 mg (çoğunlukla 60 mg)’dır. Yaşlılar için günlük doz 30 mg’dir. Günlük doz gece yatarken tek doz halinde veya gündüzleri bir kaç bölümde uygulanmalıdır. Geceleri uygulanan tek doz 60 mg’yi aşmamalıdır.