Tomudex

Tomudex

Tomudex nedir ne için kullanılır, Tomudex nasıl kullanılır, Tomudex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Ambalaj:

 2 mgx1 flakon

Endikasyon:

 5-florourasil folinik asit içeren tedavilerin uygun olmadığı veya tolere edilemediği,ileri evre kolorektal kanserlerin palyatif tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebe Kadınlarda, tedavi sırasında gebe kalabilecek olanlarda veya bebeğini emziren annelerde kullanılmamalıdır. Ağır böbrek bozukluğu olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Raltitreksed yalnızca kanser tedavisinde ve kemoterapiye bağlı toksisite lerin tedavisi konusunda deneyim sahibi bir doktor tarafından veya böyle bir doktorun gözetiminde uygulanması önerilir. Ortaya çıkabilecek,olası toksik etki ve advers reaksiyonların (özellikleri diyare) erkenden fark ve tedavi edilebilmesi için, raltitreksed tedavisi gören hastalar gereken şekilde gözetim altında bulundurulmalıdır. Raltitreksed uygulanmasından sonra kırıklık veya asteni görebildiğinden, araç veya makine kullanma yeteneği,bu semptomla devam ettiği sürece olumsuz yönde etkilenecektir.

Yan Etkileri:

 Bulantı,diyare, kusma, iştahsızlık, mukozit görülmüştür. Ağızda ülserasyon, dispepsi ve kabızlık da görülebilir. Lökopeni, anemi, trombositopeni, kilo kaybı, su kaybı, periferik ödem, hiperbilirubinemi, alkalen fosfataz artışı, artralji ve hipertoni (genellikle kas krampları), deri döküntüsü, deskuamasyon,alopesi, terleme, tat alma bozuklukları, konjonktivit, asteni, ateş, karın ağrısı, ağrı, baş ağrısı, enfeksiyon sellülit ve sepsis de bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Folinik asit, folik asit veya bunları içeren vitamin preparatları, etkisini bulabilmeleri nedeniyle, raltitreksed tedavisi öncesinde ve sırasında verilmemelidir. Geçimsizlikleri İle ilgili şimdilik hiçbir bilgi mevcut olmadığından, başka hiçbir ilaçla karıştırılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Tomudex Dozu, vücut yüzey alanına göre hesaplanır. Önerilen Doz, 50-250 mL serum fizyolojik (%0.9 NaCl) veya %5 dekstroz (glukoz) solüsyonu içerisinde kısa süreli bir intravenöz infüzyon şeklinde uygulanmak üzere 3 mg/m2’dir. Enfüzyonun 15 dakikada tamamlanması önerilir. Diğer İlaçlar,Tomudex İle aynı enfüzyon ortamında karıştırılmamalıdır.Toksisite görülmezse, tedavi her 3 haftada bir tekrarlanabilir. Dozun 3mg/m2’nin üzerine çıkarılması, yüksek dozlara yaşamı tehdit eden yada ölümle sonuçlanan toksisite insidansında artış eşlik etmiş olduğundan,önerilmez.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...