Tracrium

Tracrium nedir ne için kullanılır, Tracrium nasıl kullanılır, Tracrium ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Atrakuryum besilat

Ambalaj:

 25 mg/2.5 mLx5 Ampul

: : 50 mg/5mLx5 ampul.

Endikasyon:

 Anestezide,çok çeşitli cerrahi girişimlerde trakeal entübasyon sağlamak, iskeletkaslarını gevşetmek ve kontrollü ventilasyonu kolaylaştırmak amacıyla uygulanan, son derece selektif, kompetitif nondepolarizan bir nöromusküler blokerler.

Kontrendikasyon:

 Atrakuryum Aşırı duyarlılığı bilinen hastalara uygulanmamalıdır.

Uyarılar:

 Sadece uygun genel anesteziyle birlikte ve deneyimli bir anestezist tarafından veya onun yakın denetimi altında, endotrakeal entübasyon ve yapay solunum için uygun olanakların varlığında uygulanmalıdır.Gebelerde dikkatle kullanılmalıdır. Sezaryen ameliyatlarda nöromusküler bloku sürdürmek için kullanılabilir. Emzirme döneminde kullanılması önerilmez.

Yan Etkileri:

 Deride Kızarıklık ve geçici hipotansiyon bildirilmiş ve histamin serbestleşmesi bağlanmıştır. Bir yada daha fazla anestezik ilaçla birlikte verilen hastalarda nadiren bronkospazm ve çok daha nadir olarak anafilaktik reaksiyonlar bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Halotan,izofluran ve enfluran gibi inhalasyon anestezikleri ile birlikte uygulanması durumunda nöromusküler blok uzayabilir. Antibiyotikler, antiaritmik ilaçlar, diüretikler, magnezyum sülfat, ketamin, lityum tuzları,ganglion blokerler ile birlikte kullanılması bloğun derinliğinin/veya süresini artırabilir. Şu ilaçlar nadiren latent myasteniksendromu indükleyebilir: Çeşitli antibiyotikler,b blokerler (propranolol, oksprenolol),antiaritmik ilaçlar (prokainamid, kinidin), antiromatizmal ilaçlar(klorokin, dpenisilamin), trimetafan, klorpromazin, steroidler,fenitoin ve lityum.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde Enjeksiyon Şeklinde: Erişkinlerde Doz (gereken tam blok süresine bağlı olarak) 0.3-0.6 mg/kg’dir ve 15-35 dakika süreyle yeterli gevşeme sağlar. Endotrakeal entübasyon genellikle 0.5-0.6 mg/kg’lik dozun IV enjeksiyonundan sonraki 90 saniye içinde gerçekleştirilebilir.Enfüzyon Şeklinde: Tracrium Uzun süren cerrahi girişimlerde, bolus olarak uygulanan 0.3-0.6 mg/kg’lik ilk dozdan sonra nöromusküler bloğun sürdürülmesi için 0.3-0.6 mg/kg/-saat hızında sürekli infüzyon şeklinde uygulanabilir.Tracrium Kardiyopulmoner Bypass’lı ameliyatlarda önerilen enfüzyon hızında uygulanabilir.