TrankoBuskas

TrankoBuskas

TrankoBuskas nedir ne için kullanılır, TrankoBuskas nasıl kullanılır, TrankoBuskas ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Medazepam 10 mg, hiyosinnbutilbromür10 mg

Ambalaj:

 20 ve 40 draje.

Endikasyon:

 Esas itibariyle bütün karın bölgesinde psişik gerginliklere bağlı olarak oluşan spazmlar kullanılır ve sinirsel mide yanması mide krampları, ülser ve gastroduodenit, safra yollarındaki şişkinlik ve kramp ağrıları,sinirsel bağırsak spazmları, hıçkırık, dismenore, parametropati spastika ve menstrüasyon öncesi gerginlikler, hırçınlık ve klimakterium yakınlarında de endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki Maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda, gebelik ve emzirme dönemlerinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Birlikte alkol, barbitürat, diğer santral sinir sistemi depresanları, antihistaminikler ve fenotiyazinler alınmamalıdır.Çünkü belleği bozabilirler, sersemlik ve unutkanlık yapabilirler ve parasempatolitik etkiyi artırabilirler. Bunun sonucu olarak da araba ve alet kullanılması önerilir. Devamlı kullanılması halinde psişik ve fiziksel bağımlılık yapabilirler. Göz içi basıncını artırdığından,glokomlu hastaların kullanmaması önerilir.

Yan Etkileri:

 Nadiren Bulantı, kusma, ağız kuruluğu, baş ağrısı, baş dönmesi, idrar retansiyonu görülebilir.

Doz Önerisi:

 Olağan doz günde 3-4 kez 1’er drajedir. Bazı durumlarda tedavi başlangıcında doz sabah, öğle, ikindi ve akşam olmak üzere birer draje arttırılır. İlacın müsekkin etkisi hasta tarafından kuvvetle hissedilirse, öğle dozu kaldırılarak optimal doz elde edilir. Boyar madde olarak içerdiği tartrazinin duyarlılık reaksiyonu gösterme potansiyeli vardır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...