Trasylol

Trasylol

Trasylol nedir ne için kullanılır, Trasylol nasıl kullanılır, Trasylol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Aprotinin

Ambalaj:

 500.000 IU/50 mL x 1 flakon.

Endikasyon:

 Proteolitik Enzimlerin (tripsin, plazmin ve plazmayla doku kallikrein gibi) inhibisyonunun endike olduğu hastalıkların profilaksi ve tedavisinde (hiper fibrinolitik hemoraji; posttravmatik ve postoperatif gelişen hiper fibrinolitik hemorajide, örneğin obstetrik ve jinekolojide veya ekstrakorporeal dolaşımda) endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aprotinin karşı aşırı duyarlılık kontrendikedir.

Uyarılar:

 Alerjik diyatezi veya ilaçlara alerjisi olanlar özel dikkat gerekir. Hayvan deneylerinde teratojenik ya da embriyotoksik bir etki görülmesine rağmen, gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Psödo Alerjik reaksiyon oluşabilir. Anafilaktikve anafilaktoid reaksiyonların eritem ve ürtiker gibi muhtemelderi reaksiyonlarının dışındaki belirtileri filiform nabız, solukluk ve siyanoz, dispne, terleme, palpitasyon, bulantı ve tam şök tablo halinde olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Streptokinazın aktivitesi üzerinde doza bağımlı inhibitör etkisi vardır.

Doz Önerisi:

 Hiper Fibrinolitik hemorajide: Başlangıçta 500.000 KU (70 mg aprotinine eşdeğer)Trasylol Yavaş IV enjeksiyon olarak (5 mL/dak) veya kısa IV enfüzyon (maksimum 5mL/dak) şeklinde verilir. Ardından, kanama duruncaya kadar her 4 saatte bir 200.000 KU (28 mg aprotinine eşdeğer) yavaş IV uygulanır. Obstetrikte Hemostatik bozukluklarda başlangıçta 1.000.000 KU (140 mg aprotinin eşdeğer), ardından kanama tamamen duruncaya kadar saatte bir 200.000 IU (28 mg aprotinine eşdeğer) uygulanır. Çocuklarda genellikle vücut ağırlığının her kgsi başına günde 20.000 KU (2.8 mg aprotinin eşdeğer) verilir. Ekstrakorporeal dolaşım kardiyovasküler cerrahide 2 milyon KU’lik (280 mg aprotinine eşdeğer) yükleme dozu yavaş IV enjeksiyon veya 15-20 dakikada IV infüzyon şeklinde, anestezinin başlatılmasından sonra ve sternotomi den önce uygulanmalıdır.Alerjik ya da psödo alerjik reaksiyon olasılığına karşı 5 mL’lik test dozu, geriye kalan yükleme dozundan birkaç dakika önce uygulanmalıdır.Test dozunun başarıyla uygulanmasından sonra 2 milyon KU kalp akciğer makinesinin ana pompasına eklenmelidir. Başlangıçtaki bolus infüzyon ardından hasta yoğun bakım ünitesine gelinceye kadar saatte 500.000 KU’lik (70 mg aprotinine eşdeğer) sürekli infüzyon geçilir.Trasylol Yalnızca Hasta yatar durumda iken yavaş (maksimum 5 mL/dak) IV enjeksiyon veya kısa IV enfüzyon tarzında verilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...