Travocort

Travocort

Travocort nedir ne için kullanılır, Travocort nasıl kullanılır, Travocort ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

İzokonazol nitrat 10 mg, diflukortolon valerat 1 mg/g

Ambalaj:

 15 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Şiddetli İltihabi veya ekzematöz reaksiyonlar ile seyreden, derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının (örneğin ayak parmakları arası, ellerde,kasık ve genital alanlarda) başlangıç ve ara tedavisi için uygundur.

Kontrendikasyon:

 Tedavi alanında tüberkülotik veya luetik süreçler bulunduğunda ve virajlarda (örneğin vaccinia, varicella, zoster)kontrendikedir.

Uyarılar:

 Yüze uygulamalarda göze kaçmasına dikkat edilmelidir. Perioral dermatit ve rosacea’nın tedavisi için uygun değildir. Genel bir ilke olarak, gebeliğin ilk 3 ayında, kortikoid içeren lokal terapötikler büyük miktarlarda ya da uzun süre kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadir olgularda lokal tahriş veya alerjik reaksiyonlar görülebilir. Geniş alanlara (vücut yüzeyinin %10’u ve fazlası)ve/veya uzun süreli (4 haftadan uzun) uygulamalarda deride atrofi,telenjiektaziler, striae, akne formunda belirtiler, perioral dermatit,hipertrikoz ve kortikoidin rezorpsiyonuna bağlı olarak sistemik etkiler oluşabilir.

Doz Önerisi:

 Günde 2 kez hastalıklı deri kısımlarına uygulanır.İnterdigital kısımların enfeksiyonunda,Travocort Krem’e batırılmış bir gazlı bezin el yada ayak parmakları arasına yerleştirilmesi önerilir. İltihabi ya da ekzematöz belirtilerin kaybolması danya da en geç 2 hafta sonra,Travocort Krem kesilerek, tedaviye kortikoid içermeyen Travogen ile devam edilir. Bu, özellikle kasık ve genital bölgeler için geçerlidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...