Travocort

Travocort nedir ne için kullanılır, Travocort nasıl kullanılır, Travocort ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

İzokonazol nitrat 10 mg, diflukortolon valerat 1 mg/g

Ambalaj:

 15 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Şiddetli İltihabi veya ekzematöz reaksiyonlar ile seyreden, derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının (örneğin ayak parmakları arası, ellerde,kasık ve genital alanlarda) başlangıç ve ara tedavisi için uygundur.

Kontrendikasyon:

 Tedavi alanında tüberkülotik veya luetik süreçler bulunduğunda ve virajlarda (örneğin vaccinia, varicella, zoster)kontrendikedir.

Uyarılar:

 Yüze uygulamalarda göze kaçmasına dikkat edilmelidir. Perioral dermatit ve rosacea’nın tedavisi için uygun değildir. Genel bir ilke olarak, gebeliğin ilk 3 ayında, kortikoid içeren lokal terapötikler büyük miktarlarda ya da uzun süre kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadir olgularda lokal tahriş veya alerjik reaksiyonlar görülebilir. Geniş alanlara (vücut yüzeyinin %10’u ve fazlası)ve/veya uzun süreli (4 haftadan uzun) uygulamalarda deride atrofi,telenjiektaziler, striae, akne formunda belirtiler, perioral dermatit,hipertrikoz ve kortikoidin rezorpsiyonuna bağlı olarak sistemik etkiler oluşabilir.

Doz Önerisi:

 Günde 2 kez hastalıklı deri kısımlarına uygulanır.İnterdigital kısımların enfeksiyonunda,Travocort Krem’e batırılmış bir gazlı bezin el yada ayak parmakları arasına yerleştirilmesi önerilir. İltihabi ya da ekzematöz belirtilerin kaybolması danya da en geç 2 hafta sonra,Travocort Krem kesilerek, tedaviye kortikoid içermeyen Travogen ile devam edilir. Bu, özellikle kasık ve genital bölgeler için geçerlidir.