Travogen

Travogen nedir ne için kullanılır, Travogen nasıl kullanılır, Travogen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

İzokonazol nitrat%1

Ambalaj:

 30 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Derinin yüzeyel mantar enfeksiyonlarında endikedir.Vulvovajinal mikozlarda genital bölgenin dışında ve aynı zamanda partnerin tedavisinde uygundur. Ayrıca eritrazma endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bugüne kadar herhangi bir kontrendikasyonu bilinmemektedir.

Uyarılar:

 Yüze uygulamada göze kaçmasına dikkat edilmelidir.

Yan Etkileri:

 Ender olarak tedavinin başlangıcında hafif yanma ve çok nadiren irritasyon belirtileri görülebilir. Nadir olgularda alerjik deri reaksiyonları gözlenmiştir.

Doz Önerisi:

 Travogen Krem: Derinin yüzeyel mantar enfeksiyonlarında günde 1 kez hastalıklı deri kısımlarına uygulanır.Ayaktaki mantarlarda, yıkamadan sonra ayak parmak araları iyice kurulanmalıdır.Tedavi 2-3 hafta, inatçı enfeksiyonlarda (özellikle inter dijital alanların enfeksiyonunda) 4 haftadır. Genellikle Travogen Krem’li bir gazlı bezin ayak yada el parmakları arasına konulması önerilir.Vulvovajinal mikozlarda genital bölgenin dıştan ve aynı zamanda partnerin tedavisinde hastalıklı dış genital bölgeye yaklaşık bir hafta süreyle günde iki kez uygulanmalıdır. Ayrıca residif ya da partner enfeksiyonundan sakınmak için, penis ve preputium Travogen Krem İle 1 hafta boyunca günde iki kez tedavi edilir.Travogen Sprey: Günde 1 kez hastalıklı deri kısımlarına ince olarak püskürtülür (sıkılır). Mantar enfeksiyonlarında yerel tedavi 2-3 hafta süreyle ve inatçı olgularda (özellikle interdigital bölgelerde) 4 haftaya kadar sürdürülmelidir.