Triakne

Triakne

Triakne nedir ne için kullanılır, Triakne nasıl kullanılır, Triakne ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Emülsiyojel

Benzoil peroksit

Ambalaj:

 %5x50 g’lik polietilen şişe

: : %10x50g’lik polietilen şişe.

Endikasyon:

 Yüz ve vücuttaki akne vulgarisin bütün türleri (komedonlar, sivilceler) özellikle papülo püstüloz aknenin (küçük nodüler ve püstüler) topikal tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Duyarlılık gösteren kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Göz ve mukozalara yedirilmemelidir. Benzoil Peroksitin aklaştırıcı etkisinden dolayı kirpikler, sakal ve saçlar yedirilmemelidir. Gebelikle ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır ve anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Gebelerde çok zorunlu haller dışında kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Lokal kızarıklıklar, hafif yanma hissi ve soyulmalar görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Cilt üzerine uygulanarak kullanılan diğer akne tedavileri ile aynı anda kullanımı veya art arda kullanımı istenmeyenetkilerin şiddetlenmesine yol açabilir.

Doz Önerisi:

 Yüzde, başlangıç olarak akşamları Triakne %5 Emülsiyojel İnce bir tabaka halinde sürülür. Eğer iyi tolere ediliyor, ilave olarak sabahları da kullanılabilir. Gerektiğinde, 2-3 hafta sonra daha kuvvetli olan Triakne %10 Emülsiyojel İle devam edilir. Vücutta, başlangıçtan itibaren veya 1-2 hafta sonra Triakne %10 Emülsiyojel Kullanılabilir.Tedavi birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir.Triaknekullanılmadan önce uygulama alanını alkali içermeyen bir sabun ile yıkamak yarar vardır. Uygulamaya en az 3 ay devam edilmelidir. İlk iyileşme belirtileri yaklaşık 1 ay sonra görülmeye başlar.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...