Triatüs

Triatüs

Triatüs nedir ne için kullanılır, Triatüs nasıl kullanılır, Triatüs ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Dekstrometorfan 10 mg,psödoefedrin HCl 20 mg, klorfeniramin maleat 2 mg/5 mL

Ambalaj:

 100 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Üst solunum yolu konjesyon un eşlik ettiği kuru öksürüklerde, üst solunum yolu enfeksiyonları (nezle), sinüzit ve alerjik rinite bağlı burun akıntısı, hapşırma ve nazal konjesyon gibi yakınmaların geçici olarak giderilmesi için kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı duyarlılığı olanlar ile ciddi hipertansiyon, ciddi koroner arter hastalığı,epilepsisi olanlarda ve MAO inhibitörü ilaç tedavisi gören hastalarda kullanılmamalıdır. Astma ile ilişkili veya aşırı salgının eşlikettiği öksürüklerde, ayrıca solunum yetmezliği veya bunu geliştirme riski olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Hafif atropin benzeri etkisinden dolayı, bronşiyal astma, amfizem, kronik akciğer hastalığı olanlarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Özellikle çocuklarda eksitabiliteye yol açabilir. Araç sürme, makine kullanma gibi potansiyel olarak tehlikeli işlerin performansı için gerekli zihinsel ve fiziksel yetenekleri etkileyebilir. Alkol ve diğer SSS depresanları (hipnotikler, sedatifler,trankilizanlar) ile olası aditif etkiler hakkında da hastalar uyarılmalıdır.Kesin gerekmedikçe gebelere verilmemelidir. Bebekler üzerinde olası riskleri nedeniyle emzirme döneminde emzirmenin mi yoksa ilacın mı kesileceği konusunda karar verilmelidir.

Yan Etkileri:

 İştahsızlık, tansiyonda yükselme, çarpıntı, sinirlilik,idrar yapmada zorluk (daha çok prostat hipertrofisi olanlarda), uyuşukluk,baş dönmesi, burunda kuruluk gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 MAO inhibitörleri ile tedavi edilen hastalara verilmemelidir. Sempatomimetikler metildopa, rezerpin, veratrum alkaloidleri ve metamilaminin antihipertansif etkilerini azaltabilir. Alkol ve diğer sedatif ilaçlar klorfeniramin sedatif etkilerini arttırabilir. Kardiyovasküler sistem üzerinde kombine etkileri hastaya zararlı olabileceğinden, diğer sempatomimetikler ile birlikte verildiğinde dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklara günde 3-4 kez 1-2 ölçek, 9-12 yaş arası günde 3-4 kez 1 ölçek, 6-9 yaş arası günde 3-4 kez ½ - 1 ölçek, 2-6 yaş arası günde 3 kez ½ ölçek veya 8 saatte bir 1 ölçek, 2 yaş altı günde 3 kez ¼ ölçek verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...