Trimovax

Trimovax

Trimovax nedir ne için kullanılır, Trimovax nasıl kullanılır, Trimovax ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektör+Flakon

Canlı hiperintens kızamık virüsü (Schwarz suşu) 1.000 TCID50, canlı hiperintens kızamıkçık virüsü (Wistar RA 27/3M suşu) 1000 TCID50(min),canlı hiper attenüe kabakulak virüsü (Urabe AM9 suşu) 5000 TCID50.

Ambalaj:

 Tek dozluk 1 Flakon ve 0.5 mL çözücü içeren 1 enjektör.

Endikasyon:

 Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak hastalıklarından korumak amacıyla 12 aylıktan başlayarak tüm bebeklere uygulanır.Bebeklere 9. ayda kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısı gerektiği durumlarda uygulanabilir. Bu durumda 6 ay sonra ikinci bir doz aşı uygulanması önerilmektedir.

Kontrendikasyon:

 Akut, ateşli enfeksiyon hastalıklarında; kronik hastalıkların akut alevlenme dönemlerinde; immunoglobulin enjeksiyon uygulamasının ardından; gerçek yumurta proteini alerjisi olan çocuklarda; gebelerde; konjenital veya edinilmiş immün yetmezlik durumlarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Fertil çağdaki kadınlara aşı uygulaması, kadın gebe değilse ve aşılamayı izleyen 2 ay süresince zorunlu kontrasepsiyon sağlandıktan sonra yapılmalıdır. Neomisin ve yumurta proteinlerine karşı alerjisi olan çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Aşı iyi tolere edilmektedir. Aşı uygulamasından 5 gün sonra hafif ateş (38-38.5°C) rino farenjiyal veya respiratuar semptomlar ve deri döküntüsü görülebilir. Nadiren parotis, lenfadenopati ve febril konvülziyon görülebilir. Oluşabilen bu yan etkiler hafif seyirlidir ve bir tedavi gerektirmeksizin düzelir.

İlaç Etkileşimleri:

 Canlı virüs aşılarının immunoglobulin uygulamasından ve/veya kan transfüzyonundan sonra inaktive olmaları nedeniyle,böyle uygulamalardan sonra en az 6 hafta (tercihen 3 ay) süreyle aşı uygulanmamalıdır. Benzer şekilde kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşı uygulamasından sonra iki hafta süreyle immünglobulin uygulanmamalıdır.

Doz Önerisi:

 SC veya IM yolla uygulanır. Uygulama yeri olarak 2 yaşın altındaki çocuklarda uyluğun anterolateral bölgesi, 2 yaş üzerindeki çocuk ve yetişkinlerde deltoid bölge seçilmelidir.12-15 aylık bebeklere yapılan tek doz aşı ile koruma sağlanır. Birinci Doz kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısının 9. ayda uygulanması durumunda 6 ay sonra ikinci doz aşı uygulaması gereklidir. 5-6 yaş ve/veya 11-12 yaşta rapel uygulaması önerilmektedir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...