Tripacel

Tripacel

Tripacel nedir ne için kullanılır, Tripacel nasıl kullanılır, Tripacel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Pertussis toksoidi 10 µg, difteri toksoidi 30 IU, tetanoz toksoidi 40 IU/0.5 mL

Ambalaj:

 0.5 mL’lik tek doz aşı.

Endikasyon:

 Adsorbe difteri ve tetanoz toksoid leriyle kombine edilmiş asellüler pertussis aşısıdır. Çocukları difteri, tetanoz ve boğmacaya karşı koruma amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşenlerden herhangi birine veya bu aşının daha önceki dozuna karşı oluşan alerjik ve anafilaktik reaksiyon,aşılamanın kontrendikasyonudur. Aşılama, ateşli hastalıklar da dahil olmak üzere akut hastalık durumunda ertelenmelidir. Hafif Üst solunum yolu enfeksiyonları gibi önemsiz hastalıklar genellikle bağışıklama ertelemek için yeterli neden oluşturmaz. Difteri Toksoidi Nin miktarı nedeniyle ve boğmaca bu yaş grubundakiler daha hafif seyrettiği den, 7 yaşından büyük çocuklara veya adölesan ve yetişkinlere uygulanmamalıdır.

Uyarılar:

 İlerleyen nö-rolojik bozukluğu olan çocuklar aşılanmamalıdır.Boğmaca içeren bir aşı ile daha önceki bağışıklamanın ardından meydana gelen aşağıdaki durumlarda Tripacel’in sonraki dozlarının uygulanıp uygulanmaması konusunda dikkatle düşünülmesi gerekir: 48 saat içinde hipotonik hiporesponsif durum; 48 saat içinde başka bir nedene bağlanamayan 40.5°C’nin üzerindeki ateş; 3 gün içinde 3 saatten uzun süren sürekli ağlama; 3 gün içinde meydana gelen ateşli ve ateşsiz konvülsiyonlar. Anafilaksi nedir olmasına rağmen, aşılama sırasında müdahale için gerekli olanaklar hazır bulundurulmalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık rastlanan reaksiyonlar enjeksiyon yerinde kızarıklık ve duyarlılık, huzursuzluk ve hafif ateştir. Bu semptomlar genellikle aşılamadan sonraki ilk 24 saat içinde meydana gelir ve 24-48 saat sürebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 İmmün sistemi baskılayıcı ilaçların kullanıldığı bir tedavi sırasında aşının uygulanması, aşı-ya verilen yanıtın azalmasına neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Primer bağışıklamaya en erken 2 aylıkken başlanır ve 1 veya 2 ay arayla 0.5 mL’lik 3 doz uygulanır ve bunu ilk aşılamadan bir yıl sonra yapılan rapel dozu izler.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...