Triquilar

Triquilar

Triquilar nedir ne için kullanılır, Triquilar nasıl kullanılır, Triquilar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Kahverengi Draje:

 Levonorgestrel 0.05 mg, etinil estradiol 0.03 mg. Beyaz draje: Levonorgestrel 0.075 mg, etinil estradiol 0.04 mg. Sarı draje: Levonorgestrel 0.125 mg, etinil estradiol 0.03 mg

Ambalaj:

 21 draje.

Endikasyon:

 Gebeliği Önlemek amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Oral kontraseptifler aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır: Tromboflebit ya da tromboembolik bozukluklarda; daha önceden derin ven tromboflebit ya da tromboembolik bozuklukları geçirmiş olanlar;serebral vasküler ya da koroner arter hastalıklarında; meme karsinomu kuşkusu olanlar ya da olanlarda; östrojene bağlı neoplazma kuşkusu olanlarda ya da olanlarda; tanı konmamış vajinal kanamalarda; gebe olanlarda ya da kuşkusu olanlarda; geçmişte karaciğerde selim yada habis karaciğer tümörü bulunanlarda; karaciğer fonksiyonunda ciddi bozukluklarda, gebelikle ilgili idiyopatik sarılık ya da ciddi prurit geçirmiş olanlarda, Dubin Johnson sendromu, Rotor sendromu;lipo metabolizma bozukluklarında; gebelikte herpes geçirenlerde;damara ait değişimler gösteren ciddi diyabetlilerde; gebelik sırasında ağır otoskleroz geçirenlerde.

Uyarılar:

 İlk kez ortaya çıkan migren tipi baş ağrılarında ya da alışılmış şiddetteki baş ağrıları daha sık görülürse; akut görme yada işitme bozukluğu ya da diğer duyu organlarında dengesizlik olursa; tromboflebit ya da tromboembolinin ilk semptomlarında;sarılık (kolestatik), iktersiz hepatit ya da genel prurit başlangıcında;epilepsi krizlerinin artmasında; kan basıncında önemli artma görüldüğünde gebelikte, ilacın uygulaması hemen durdurulmalıdır. Sigara içmek,ciddi ve kardiyovasküler yan etkilerin riskini artırır. Doğum sonrası kullanılan oral kontraseptifler süt salgısının kalite ve miktarını düşürebilir. Bir miktarda anne sütüne geçebilmektedir.

Yan Etkileri:

 Bulantı, kusma, adetler arası devrede kanamalar,memelerde duyarlılık, vücut ağırlığında değişme, libido ve ruhsal depresyon en sık görülen yan etkilerdir. Uzun süreli kullanımda çok duyarlı kadınların cildinde ve özellikle yüzde güneş banyosu ile artan, kahverengi lekeler oluşabilir. Diğer yan etkileri ciltte kızarıklıklar, vajinal akıntı, adet krampları ve karında gerginlik ya da kramp gibi gastrointestinal problemlerdir. Kontakt lens kullanmaya karşı tahammülsüzlük görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Oral kontraseptiflerle aynı anda kullanılan rifampisin,ampisilin ve tetrasiklin gibi antibiyotikler, bazı sakinleştiriciler,arterit ve nöbeti tedavi edici bazı ilaçlar oral kontraseptif etkiyi azaltabilir.

Doz Önerisi:

 Adet kanamasının ilk gününden başlanarak 21 gün boyunca her gün 1 draje uygulanır. 7 gün aradan sonra ikinci ambalaja geçilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...