Trivastal

Trivastal

Trivastal nedir ne için kullanılır, Trivastal nasıl kullanılır, Trivastal ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Retard Tablet

Piribedil

Ambalaj:

 50 mg x 30 yavaş salınımlı Tablet.

Endikasyon:

 Yaşlılığın Patolojik entelektüel bozukluklarından ileri gelen semptomların tedavisinde (hafıza bozuklukları, dikkat ve konsantrasyon güçlükleri);alt ekstremitelerin kronik obliteran arteriyopati lerine bağlı claudicatio intermittens’in tedavisinde (2. evre); Parkinson hastalığının tedavisinde,özellikle tremorun ön planda olduğu formların tedavisinde tek ilaç olarak veya levodopa tedavisi ile kombine olarak; yaşlıların işitme bozukluklarında ve iskemik retina hastalıklarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Kardiyovasküler kollaps ve akut miyokard infarktüsünde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelerde kullanılmaması önerilmektedir.

Yan Etkileri:

 Bulantı,kusma ve şişkinlik gibi hafif ve geçici gastrointestinal yakınmalar nadiren bildirilmiştir. Ayrıca, çok daha nadir olarak uykuya eğilim ve ortostatik hipotansiyon olguları da bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Dopamin Antagonistleri ile birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Optimal doz yemekten sonra alınmak üzere 1 Tablettir.Ağır olgularda günde 2 tablete çıkılabilir. Parkinson hastalığının tedavisinde, tek ilaç tedavisi olarak günde 3 ile 5 Tablet (150 mg 250 mg) 3 ile 5 kerede alınmak üzere; levodopa ile kombine tedavide günde 3 ile 5 kerede alınmak üzere 80 ile 140 mg (2 ile 3 Tablet).

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...