Turoptin

Turoptin

Turoptin nedir ne için kullanılır, Turoptin nasıl kullanılır, Turoptin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Ambalaj:

 ‰1x5 mL

: : ‰3x5 mL’lik, damlalıklı plastik şişe.

Endikasyon:

 Göz içi basıncı (oküler hipertansiyon) ve kronik geniş açılı glokom durumlarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Metipranolol karşı aşırı duyarlılık, bronşiyal astım, kronik tıkayıcı akciğer hastalıkları, kalp yetmezliği, 2.ve 3. derecede atriyoventriküler blok, bradikardi, korneanın beslenme bozukluklarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Metipranolol ile tedavi özellikle keratokonjunktivitis dikkatli bir kontrol gerektirir. Metipranolol, dar açılı glokoma bağlı göz içi basıncının düşürülmesi için kullanılacaksa, miyotik ile birlikte kullanılmalıdır. Çocuklarda ve gebelerde dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Her tedavi başlangıcında gözde irritasyon, bazen de baş ağrısı olabilir. Nadir hallerde granülomatöz uveitis anterior görüldüğü bildirilmiştir. Nadiren allerik reaksiyon da gö-rülmektedir.Tedavi başlangıcında, miyotiklere alışık olmamadan dolayı az,geçici midriyazis gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Birlikte aynı anda sistemik reseptör blokeri alınırsa, metipranolol ün etkisinde azalma olabilir. Bu nedenle, oralbreseptörblokerleri alınıyorsa, göz içi basıncı yeniden kontrol edilmelidir.

Doz Önerisi:

 Önerilen doz, günde 2 göz 1 damladır. Genel olarak tedavi ‰1’lik çözelti ile başlar. Bu dozun yetersiz olduğu hastalarda‰3’lük çözelti kullanılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...