Tuseptil

Tuseptil

Tuseptil nedir ne için kullanılır, Tuseptil nasıl kullanılır, Tuseptil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Gliseril gayakolat 100 mg, difenhidramin HCL 15 mg, fenilefrin HCL 5 mg/5 mL

Ambalaj:

 100 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Soğuk algınlıkları, ekspektorasyon gereksinme duyulan solunum yolları rahatsızlıklarında kullanılır. Alerjik Nedenlerle oluşan öksürüklere karşı da kullanılır. Subakut ve kronik bronşit ve bronşektazi kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Bileşimdeki antihistaminik nedeniyle rehavet,uyku ve refleks kaybı oluşturabileceği den, bu kombinasyonu alanların otomobil kullanma, yüksek yerlerde ve dikkat isteyen makineleri çalışmaları sakıncalıdır. Aynı nedenle alkol, uyku ilacı ve diğer santral depresan ilaçların etkilerini artırdığından dikkatle kullanılmalıdır. Hekim önerisi olmadıkça 2 yaşın altındaki çocuklara verilmemeli ve 10 günden fazla süreli kullanımından kaçınılmalıdır.Gebelikte ve özellikle ilk 3 ayda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Geçici olarak uyuşukluk, uyuklama, baş dönmesi,bulantı yapabilir. Doz azaltıldıkça bu etkiler geçer. Trombositopeni Oluşturabilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde 3 saatte bir 1-2 ölçek ve çocuklarda 3 saatte bir 1 ölçektir. 6 yaşından küçük çocuklarda 3 saatte bir ½ ölçek uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...