Tusilin

Tusilin nedir ne için kullanılır, Tusilin nasıl kullanılır, Tusilin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Ambroksol HCl

Ambalaj:

 30 mg/5 mL x 150 mL’lik şişe.

Endikasyon: Solunum Yollarının salgı bozuklukları ile birlikte olan akut ve kronik hastalıklarında;akut ve kronik bronşit, astmatiform bronşit, bronşiyal astım, bronşektazi,larenjit, sinüzit, rhinitis sicca, silikozis ve cerrahi müdahale sonrası bronkopulmoner komplikasyonların tedavisi ve profilaksisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Ambroksol Ve bir metaboliti olan bromhexine aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Kodein(ve diğer antitüssifler) ile birlikte kullanılmamalıdır. Çünkü eriyen mukus ve sekresyonların dışarı atılması zorlaştı. Yeterli klinik çalışma olmadığından gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Emzirenlerde, böbrek ve karaciğer hastalığı ve peptik ülseri olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadir olarak mide bozukluğu, ishal, kusma, kuvvetsizlik, baş ağrısı, deri döküntüleri,kaşıntı görülebilir. Hipersensitizasyon mümkündür.

İlaç Etkileşimleri:

 Atropin antimuskarinik etki gösteren amantadin, trisiklik antidepresanlar,haloperidol, antihistaminikler, prokainamid gibi diğer ilaçlar (ipratropium hariç) silier motiliteyi ve mukosilier klirensi azaltarak mukoza salgıları birikimine yol açabilir.

Doz Önerisi:

 Büyüklerde tedavinin ilk 2-3 gününde günde 3 kez 1 ölçek(5 mL), sonra günde 2 kez 1 ölçek. 0-2 yaş arası çocuklarda günde 2 kez ¼ölçek. 2-5 yaş arası çocuklarda günde 3 kez ¼ ölçek. 5 yaşından büyüklerde günde 2-3 kez ½ ölçek. Tedavinin başlangıcında dozlar bir misli artırılabilir.